Mooie plaats in Keuzegids

4 December 2012

TUA tweede plaats Keuzegids in categorie theologie & religiestudies

In de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2013 neemt de bachelor theologie aan de TUA de tweede plaats in waar het gaat om het hele terrein van theologie en religiestudies. Als we theologie alleen nemen, staan we helemaal bovenaan. Volgens de maatstaven van de Keuzegids mag de TUA het keurmerk ‘Topopleiding 2013’ voeren.

“De opleiding tot voorganger in Apeldoorn staat wederom bovenaan de lijst als beste theologie-opleiding. Studenten hebben grote waardering voor hun docenten, de inhoud en de studielast”, aldus de Keuzegids over de TUA. Opvallend hoog werd gescoord op het onderdeel info & contact (+++), maar ook de docenten en de studielast kwamen erg goed uit de bus (++). Verder werden de inhoud van de studie, de wetenschappelijke vorming, de praktijkgerichtheid en de faciliteiten aan de TUA beter dan gemiddeld beoordeeld. Op het onderdeel expertoordeel scoorde de TUA gemiddeld.

De totaalscore van onze bachelor is een 8,6, door de Keuzegids met drie plustekens aangeduid als ‘excellent’. Een prachtige score vergeleken met vorig jaar, toen we de eerste plaats deelden met de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) en we een totaalscore van 7,4 hadden. De groei zit met name op de punten docenten, studielast en faciliteiten.

De Keuzegids Universiteiten 2013, die wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), is een leesbare consumentengids voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. In de Keuzegids kunnen ze kennismaken met verschillende opleidingen en deze onderling vergelijken op basis van kwaliteit.

We zijn dankbaar voor de goede uitslag. Deze vormt voor ons een stimulans ons ervoor in te zetten dat de studie aan de TUA goed aangeschreven blijft staan.

Zie ook www.keuzegids.nl

« Nieuwsarchief