Studentenvereniging PFSAR

Lid worden van studentenvereniging PFSAR?
 
Ha scholier/student!
  
Ben je bijna klaar met op de middelbare school of denk je na over een studieswitch? Nog even, en het nieuwe studiejaar begint weer. Hopelijk voor jou een studie theologie aan de Theologische Universiteit van Apeldoorn.
Studeren aan de TUA betekent voor veel studenten ook lid worden van de studentenvereniging PFSAR. Een fantastische ervaring, waarin je naast je studie gezellige activiteiten onderneemt, jezelf ontwikkelt en nieuwe vrienden leert kennen!
Laat je overtuigen door de amicae amicique die je voorgingen en ga naar pfsar.nl om je aan te melden!
  
Mijn naam is Gerline Brandsen en ik ben op dit moment tweedejaars aan de TUA. Toen ik op de TUA ging studeren, ben ik ook lid geworden van PFSAR. Eén van de redenen voor die keuze was dat ik bijna niemand kende en hoopte dat dit zou veranderen als ik lid zou worden van een studentenvereniging. Daarnaast had ik positieve verhalen over PFSAR gehoord en leek het me een leuke aanvulling naast de studie. Dit alles deed me besluiten om me op te geven als aspirant-lid.

Het lid worden van PFSAR heeft mij een heleboel positieve zaken gebracht. Het bracht me een geweldige jaargroep. Met hen maakte ik het noviciaat door, wat zorgde voor een onderlinge band. Ook bracht het me een groep vrienden voor het leven, met wie ik lief en leed kan delen. Omdat PFSAR niet zo groot is – op dit moment heeft ze 36 leden – ken ik iedereen en dat vind ik erg positief. Het contact met allerlei mensen met verschillende achtergronden zorgt ervoor dat je dingen bijleert, en soms ook afleert.

Op PFSAR heb ik veel geleerd en leer ik nog steeds. Van de Bijbelstudies, de lezingen en de studiekringen. Hoewel het in de studie ook draait om het verzamelen van kennis, vind ik dat PFSAR op een extra manier bijdraagt aan een (theologische) vorming van haar leden.
Elke donderdagavond wordt er een activiteit georganiseerd. Naast de eerder genoemde Bijbelstudies, lezingen en studiekringen zijn er ook de vergaderingen en de OntspaCo-activiteiten. Denk bij OntspaCo-avonden aan een sportavond, een ‘vroegeravond’, een wijnproefavond of een avondje bowlen. Daarnaast worden er verschillende avonden door de disputen DOD, TMS en ZEH georganiseerd. Uiteraard wordt elke donderdagavond onder het genot van een hapje en een drankje en veel gezelligheid afgesloten op onze zolder, de Areopagus.

Om een lang verhaal in wording kort te houden: ik kan niet anders dan lovend zijn over PFSAR!

N.B. voor de dames: als je als dame op PFSAR komt, wordt er goed voor je gezorgd. ;-)