Keuzegids: TUA Topopleiding

28 Oktober 2014

In de op 28 oktober verschenen Keuzegids Universiteiten 2015 neemt de bachelor theologie aan de TUA de tweede plaats in waar het gaat om theologiestudies. Volgens de maatstaven van de Keuzegids mag de TUA het keurmerk ‘Topopleiding 2015’ voeren.
 
“Twee echte topopleidingen onderscheiden zich duidelijk van de overige theologiestudies. Groningen en Apeldoorn, twee universiteiten met een verschillende invalshoek, krijgen op elk front complimenten van hun studenten.” “In Apeldoorn tonen studenten praktisch dezelfde tevredenheid, vooral de informatievoorzieningen krijgen hier alle lof. De roosters zijn tijdig bekend, en als er wijzigingen zijn worden studenten hier vlot van op de hoogte gebracht.”, aldus de Keuzegids over de TUA. Opvallend hoog werd gescoord op het onderdeel informatie (+++), maar ook op de andere onderdelen scoort de TUA bovengemiddeld. Op het onderdeel expertoordeel scoorde de TUA gemiddeld.
De totaalscore van onze bachelor is 86, door de Keuzegids met drie plustekens aangeduid als ‘sterkste groep’. Een prachtige score vergeleken met vorig jaar, toen we een totaalscore van 76 hadden. De groei zit met name op de wetenschappelijke vorming, inhoud en vaardigheden.
De Keuzegids Universiteiten 2015, die wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI), is een consumentengids voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. De Keuzegids biedt een kennismaking met verschillende opleidingen en vergelijkt deze onderling op basis van kwaliteit.
We zijn dankbaar voor de goede uitslag. Deze vormt voor ons een stimulans ons ervoor in te zetten dat de studie aan de TUA goed aangeschreven blijft staan.
 

« Nieuwsarchief