Diesboek PFSAR

22 Oktober 2015

De geschiedenis van P.F.S.A.R nu in boekformaat! 
Vanaf 9 december 2015 verkrijgbaar: het Diesboek met honderd jaar P.F.S.A.R.-geschiedenis.
 
 
Aan het begin van de 21ste eeuw kreeg een commissie van de senaat van de Apeldoornse studentenvereniging Per Fidem Studiumque Ad Rostra de opdracht om de eerste honderd jaar van de vereniging te beschrijven. Het heeft even geduurd, maar nu is een kroniek te verkrijgen van de vereniging die startte als een reciteerclub.

In 1904 bedachten enkele christelijke gereformeerde broeders een manier om hun spreekvaardigheden te verbeteren. Zij richtten de club ‘DINDUA’ (Door Inspanning Nuttig, Door Uitspanning Aangenaam) op. Geleidelijk aan groeide de vereniging in haar karakter uit tot een ware studentenvereniging. Een Corps met een gemengd ledenbestel: gemengd qua geslacht, kerkelijke afkomst en nog veel meer.

Het Diesboek beschrijft het proces van P.F.S.A.R. van de beginjaren af tot enkele jaren geleden. Leuke momenten komen naar voren, maar ook de minder fijne kanten worden belicht. Aan de hand van acta, abactiaatsinformatie en verslagen van leden wordt een beeld geschetst van een Corps dat op de woeste wateren koers bleef houden.

Het boek wordt op D.V. 9 december gepresenteerd tijdens de vergadering van de 111ste Dies Natalis Corporis (verjaardag van de vereniging). Op deze vergadering zal tevens een lectio (lezing) zijn van drs. Patrick Kuipers, die zal spreken over ‘Eenvoud’. Deze lezing is vrij van kosten en begint om 20:00 uur. U bent hiervoor van harte uitgenodigd, gelieve wel eerst uw aanmelding te mailen naar diescie@pfsar.nl!

Het boek is vanaf de Dies verkrijgbaar en kost u slechts 14,95 euro, inclusief verzendkosten. Het enige wat u hoeft te doen, is een mailtje te sturen naar diesboekpfsar@gmail.com, onder vermelding van uw naam en adresgegevens. De deadline voor de bestelling is 14 november 2015!

« Nieuwsarchief