Met een spellendoos TUA-studenten naar IsraŽl helpen

November 2015 nam ik, niet vermoedend wat mij te wachten stond, zitting in de IsraŽlstudiereiscommissie. Na 2012 moest het in 2017 weer gaan gebeuren: de IsraŽlstudiereis. Vijfjaarlijks reist de ĎTUAí (studenten en docenten) naar IsraŽl. Die studiereis vraagt een goede voorbereiding. De commissie kreeg daarbij nog een opdracht: de reissom, een potentieel struikelblok, met acties te verlagen. Eťn actie was snel bedacht, een idee waar voor de vorige IsraŽlreis ook aan was gewerkt, maar toen te laat gestart was: een TUA-spel. Bedrijfsadvertenties op spelbord en -kaarten enerzijds en spelverkoop anderzijds boden financieel perspectief.

Daar wilde ik voor gaan. Leuk! Met elkaar een gezelschapsspel spelen geeft gezelligheid. In onze digitale wereld, met ook steeds meer digitale communicatie en Ďontmoetingí, is het echt niet erg mensen weer met elkaar aan tafel te krijgen. Mijn ervaring als projectleider op een architectenbureau kwam hierbij mooi van pas.

Wat voor een spel? Een kennisspel? Vindt iedereen dat leuk? Het past wel bij de TUA! Een tactisch spel met kaarten? Kan ook. Twee spellen in ťťn doos? Mmm, afhankelijk van de kostenÖ Een drukker erbij. Een offerte op tafel. Gaan we ervoor? We gaan ervoor!

Twee spellen dus. Nadrukkelijk verbonden met de theologiestudie aan de TUA. Tegelijkertijd niet te moeilijk. Een flinke uitdaging! Een kennisspel dat de breedte van de studie weerspiegelt Ė dus niet slechts Bijbelkennisvragen Ė en tegelijkertijd speelbaar voor de gewone kerkganger, ja, zelfs voor kinderen. En een tactisch kaartspel moet speltechnisch ook goed in elkaar zitten. Leuk en uitdagend. Bovendien moet het er grafisch goed uitzien.

Dat alles bleek een enorme klus! Het was wel even wat anders dan theologie studerenÖ Met vereende krachten, ideeŽn en inzet lukte het. De lat lag hoog, maar de TUA-SPELLENBOX voldoet aan onze verwachtingen. Gezien de vele positieve reacties van kopers niet alleen aan de onzeÖ. :-) De spellen blijken inderdaad toegankelijk voor kerkgangers en hun kinderen en tegelijkertijd zijn ze uitdagend. Er zijn zelfs kopers die mogelijkheden zien om op termijn een uitbreidingsset te ontwikkelen.

Een maand voor vertrek naar IsraŽl is ruim 80% van de spellendozen verkocht. Er zijn dus nog spellendozen te koop. Een collectorís item. Een inkijkje in de theologiestudie op een leuke, gezellige manier. Voor slechts Ä 19,90. Betaalbaar. Warm gemaakt? Check de TUA-webshop.
 
27 februari 2016,

Sander Kok
Masterstudent