TUA-master op 1e plaats

3 Maart 2016

In de gisteren verschenen Keuzegids Masters 2016 neemt de TUA-master een eerste plaats in onder de beroepsgerichte masters op het gebied van theologie en religiewetenschappen. 

2016 is het vierde jaar op rij dat de master deze mooie positie mag innemen. In de bachelorvariant van de Keuzegids 2016 kwam de TUA enkele maanden terug ook al bovenaan in de Keuzegids te staan.

Met name de communicatie wordt positief beoordeeld, met ++ aangeduid als behorend tot een sterke groep. Ook de inhoud van de studie, de docenten, de praktijkgerichtheid en de faciliteiten van de TUA worden goed beoordeeld, met een + die aangeeft dat op die punten beter dan gemiddeld wordt gescoord. Op geen van de onderzochte onderdelen scoort de master lager dan gemiddeld. Met een beoordeling van 72 punten voert de TUA de lijst van beroepsgerichte masters aan.

Een theoloog heeft straks goede baankansen, meldt de Keuzegids in een toelichting. Veel huidige theologen gaan met pensioen, terwijl de aanwas van afgestudeerden beperkt is. De vooruitzichten voor de komende jaren zijn daarom goed.

De Keuzegids Masters is een leesbare consumentengids met onder andere kwaliteitsoordelen over alle masters in het HBO en WO. Voor iedereen die zich wil oriŽnteren op mogelijke vervolgstudies kan de keuzegids helpen bij het kennismaken met verschillende masters en het onderling vergelijken op basis van kwaliteit.

« Nieuwsarchief