Benoemingen en emeritaat

13 Oktober 2016

Het was gisteren in Nunspeet een bijzondere dag voor de TUA. De Generale Synode van de CGK verleende emeritaat aan prof. dr. G.C. den Hertog en benoemde twee hoogleraren.

De synode verleende ‘op de meest eervolle wijze’ emeritaat aan de 67-jarige prof. Den Hertog, sinds 2001 hoogleraar systematische theologie aan de TUA. Op 10 februari 2017 hoopt de scheidend hoogleraar zijn afscheidscollege te houden.

Daarnaast werden twee nieuwe hoogleraren benoemd: universitair hoofddocent dr. A. Huijgen tot hoogleraar systematische theologie en universitair hoofddocent praktische theologie dr. M.J. Kater tot hoogleraar praktische theologie. Op 13 december a.s. worden beide hoogleraren in een dienst in de Dorpskerk te Nunspeet geďnstalleerd door de voorzitter van het curatorium, drs. A. van der Zwan. In 2017 hopen zij beiden te inaugureren.

Ook stemde de synode in met de eerdere benoemingen van dr. M. C. Mulder tot universitair hoofddocent Nieuwe Testament, van dr. D. J. Steensma tot universitair docent ethiek en van drs. H. de Waard tot universitair docent Hebreeuws en Aramees.
 
 

« Nieuwsarchief