TUA bovenaan in Keuzegids

16 November 2017

TUA-bachelor bovenaan in Keuzegids

In de gisteren verschenen Keuzegids Universiteiten 2018 staat de TUA met een score van 94  punten op de 1e plaats van de bachelorstudies die vallen onder de noemer ‘theologie en levensbeschouwing’. Een ronduit prachtige score!

Met name het oordeel over de docenten, de studeerbaarheid en de begeleiding vallen met een +++ beoordeling erg hoog uit. Ook het oordeel over het studieprogramma, de toetsing en de faciliteiten zijn erg goed (++). De wetenschappelijke vorming en praktijkgerichtheid scoren een +.

Bacheloropleidingen met een totaalscore van minimaal 76 punten mogen zich naar de maatstaven van de Keuzegids ‘Topopleiding’ noemen. De TUA staat met 94 punten in de ranglijst van 65 topopleidingen op een gedeelde 6e plaats. We zijn als TUA-gemeenschap dankbaar voor dit prachtige resultaat.  

De Keuzegids licht toe: ‘De TUA en de RUG hebben zeer enthousiaste studenten. De stof is uitdagend en op niveau. Daarnaast waarderen de studenten de “studeerbaarheid” van het programma. De deadlines zijn mooi verspreid over het jaar waardoor het goed te doen is om deadlines te halen (…) Als je theologie vanuit gereformeerd ¬perspectief wilt bestuderen is de TUA een goede keuze.’

De Keuzegids Universiteiten 2018, die wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), is een consumentengids voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. De Keuzegids biedt een kennismaking met verschillende opleidingen en vergelijkt deze onderling op basis van kwaliteit.

« Nieuwsarchief