Prof. Peels 25 jaar hoogleraar

22 Januari 2018

Vorige week mochten we vieren en herdenken dat prof. dr. H.G.L. Peels 25 jaar geleden inaugureerde als hoogleraar Oude Testament aan de TUA. Dat gebeurde middels een minisymposium op vrijdag 19 januari. Er waren korte bijdragen van prof. dr. K. Spronk (‘De theologie van het boek Rechters’), prof. dr. G. Kwakkel (‘De conditionele dynastieke belofte in 1 Koningen 2,4’) en prof. dr. W.A.M. Beuken (‘Ezechiël 36-48 als portaal tot Hosea 1-2’). Op elke lezing werd achtereenvolgens gereageerd door een masterstudent van prof. Peels en door hemzelf.

Prof. Peels werd aan het einde van de middag toegesproken namens studentenvereniging PFSAR, waarvan hij oud-lid is. Hij kreeg daarbij een artefact van de PFSAR-zolder overhandigd (een lamp in de vorm van een kansel), een verwijzing naar de voorliefde van prof. Peels voor artefacten. Namens de TUA sprak rector prof. dr. H.J. Selderhuis de jubilaris toe en bedankte hij hem voor het vele wat hij voor de TUA heeft gedaan. Ook waren er videoboodschappen van enkele vrienden/collega’s.

Als speciale verrassing kreeg de jubilerend hoogleraar een feestbundel overhandigd, waaraan door prof. dr. J. Dekker en prof. dr. G. Kwakkel vier jaar lang in het geheim gewerkt was. De bundel (‘Reading and listening. Meeting one God in many texts’) bevat bijdragen van maar liefst 28 collega-wetenschappers.

Het symposium en de aansluitende receptie waren drukbezocht, waaruit de waardering blijkt die er is voor de persoon en het werk van prof. Peels.
 
 
Prof. Peels heeft zojuist de feestbundel overhandigd gekregen uit handen van de redactie. V.l.n.r. prof. dr. H.G.L. Peels, prof. dr. G. Kwakkel en prof. dr. J. Dekker.
 
 
 

« Nieuwsarchief