Dagje meelopen?

CollegesituatieDenk je er over na of een studie theologie iets voor je is? Heb je besloten theologie te gaan studeren maar weet je nog niet waar? Ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het er aan onze universiteit aan toegaat?
Dan ben je welkom om een dag mee te komen lopen met de colleges. Je kunt dan zien wat het onderwijs aan de TUA inhoudt, hoe het gegeven wordt en waar de accenten liggen. Je kunt de sfeer komen proeven en kennismaken met studenten en hoogleraren. Er is voldoende gelegenheid en ruimte om je vragen te stellen.
 
Een dag als gast de colleges volgen, kan op dinsdagen (en eventueel donderdagen) in de collegeperioden. Die zijn in 2017/2018 als volgt:
 
Blok 1 – 4 september t/m 13 oktober 2017
Blok 2 – 9 november t/m 21 december 2017
                                                               Blok 3 – 5 februari t/m 16 maart 2018
                                                               Blok 4 – 16 april t/m 4 juni 2018
                                                               Reken op een dag van 09.00 uur tot in de loop van de middag.
                                                               Heb je er zin in gekregen? Mail dan even met de studieadviseur.
                                                               Ook voor meer informatie over de studie in Apeldoorn kun je met haar contact opnemen.  

Grietje Baak en Anne-Marie Korf waren te gast aan de TUA en schreven:

Beduusd ontwaken uit je roes
Het is dinsdagmorgen, kwart over 8. We rijden richting Apeldoorn. Vandaag gaan we een dagje meelopen op de TUA. We hebben er ontzettend veel zin in, maar we vinden het ook wel wat spannend. We hopen dit jaar onze hbo-propedeuse te halen en dan zouden we na de zomervakantie naar Apeldoorn kunnen gaan.
Als we op de TUA komen, krijgen we een warme, hartelijke ontvangst. Om negen uur wordt de bel, die in de kantine hangt, geluid door professor Peels. We vertrekken richting de kapel, waar de week begonnen wordt met het overdenken van een stukje uit de Bijbel en het zingen van liederen. Mooi om zo de week samen te beginnen!
Na het ochtendgebed gaan we naar het college Nieuwe Testament. Het gaat over de synoptische evangeliën, erg interessant! Daarna volgen we een college psychologie. Hier komen we allerlei leuke en grappige feitjes aan de weet. Dit college is puur op de praktijk gericht en dat is erg leerzaam. Het laatste college deze dag is homiletiek (preekkunde, red.). Daar zitten we dan, als enige dames tussen allemaal mannen. Dit mag de pret niet drukken, want het is een leuk college met een enthousiaste docent. Je voelt dat dr. Kater je uitdaagt om goed na te denken over het onderwerp.
Na al deze colleges voeren we diverse gesprekken met studenten, maar ook met de studie-adviseur. Het zet ons echt aan het denken. Na afloop is een student nog zo vriendelijk om ons een rondleiding door de school te geven. Daarna is de dag alweer voorbij.
Wat beduusd stappen we rond half 5 uit het veilige wereldje van de TUA en ontwaken we uit onze roes. Het was een geweldige dag! Het zou zomaar kunnen dat we hier in september weer de drempel overstappen...