Dagje meelopen?

CollegesituatieDenk je er over na of een studie theologie iets voor je is? Heb je besloten theologie te gaan studeren maar weet je nog niet waar? Ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het er aan onze universiteit aan toegaat?
Dan ben je welkom om een dag mee te komen lopen met de colleges. Je kunt dan zien wat het onderwijs aan de TUA inhoudt, hoe het gegeven wordt en waar de accenten liggen. Je kunt de sfeer komen proeven en kennismaken met studenten en hoogleraren. Er is voldoende gelegenheid en ruimte om je vragen te stellen.

Heb je er zin in gekregen? Mail dan even met de studieadviseur.
Ook voor meer informatie over de studie in Apeldoorn kun je met haar contact opnemen.
 
  

Tim Bosma was te gast aan de TUA en schreef :

Legaal spijbelen
"Twee scholieren van het Greijdanus College in Zwolle mochten de eigen klaslokalen verlaten, en wel om op legale wijze te spijbelen! Momenteel ben ik druk bezig met de examens van VWO, maar een paar maanden geleden, veranderde de sfeer van het drukke Zwolle tot de gemoedelijke sferen van Apeldoorn… een meeloopdagje bij de TUA! Tijdens het nuttigen van een gratis kop chocolademelk in de kantine, stelden de studenten zich spontaan voor. Het eerste college begon: filosofie! Meneer Haarsma is al 3 jaar lang mijn filosofieleraar, en dat zal hij gelukkig ook nog wel even blijven. Daarna hadden we een college missiologie (zending) van meneer Spijker, hij vertelde over cultuurverschillen. Zo is in Afrika iets bijvoorbeeld pas zonde, als het gezien wordt. Dat ligt in onze cultuur anders; hier is zonde altijd zonde, ook al wordt het niet door anderen gezien. Hoe ga je daar mee om? Goede vraag, hé! Onze leraar legde uit dat Jezus in het zendingsbevel duidelijk zei: “Maakt alle volken tot mijn discipelen” en focuste op het echt volgeling worden van Jezus. Wat opviel, de blokken vlogen voorbij!!! Je kwam gewoon tijd te kort, zulke goede verhalen hadden de leraren. De lessen waren actueel (film Fitna o.a. besproken) en interessant; we kregen zelfs een spannend verhaal voorgelezen… wauw, wat een sfeer! Na nog een heerlijke kop chocolademelk, leerden we in ons laatste college van meneer Belo, hoe we onze tijd nuttig konden gebruiken. Erg handig voor de studie en voor later als drukke predikant. Mijn vijand is de tijd… Daarom is mijn inschrijving aan de theologische universiteit in elk geval op tijd de deur uitgegaan!"