Research

Puritan Research Center

Puritan Research Center

De Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) en het Puritan Reformed Theological Seminary (PRTS) (Grand Rapids, USA) zijn per 12 september 2017 een strategisch partnerschap aangegaan dat zich uit in de oprichting van een ‘Puritan Research Center’ en een gezamenlijk double-degree programma (PhD). De samenwerking komt voort uit het verlangen van zowel TUA als PRTS om in dienst van kerk en wetenschap hun kennis en inzicht wereldwijd te delen.

Puritan Research Center

Het Puritan Research Center wil dienen als centrum voor onderzoek, onderwijs en publicaties op het gebied van puritanisme, nadere reformatie en piëtisme. Doel is om verbinding te ontwikkelen met de academische wereld in Europa en de Verenigde Staten. Het primaire middel dat het onderzoekscen-trum hiervoor wil inzetten, is een digitale leeromgeving voor onderzoek, onderwijs en publicaties, waar bronnen en secundaire literatuur worden gepubliceerd, samen met praktisch materiaal dat de lezer in staat stelt om het puriteins gedachtegoed op een bruikbare, betekenisvolle manier te onderzoeken. Het Puritan Research Centre is online toegankelijk via www.prc.prts.edu.

Double-degree programma

De TUA en het PRTS willen elkaar in het double-degree programma ondersteunen en de verantwoordelijkheid delen op het gebied van begeleiding, coördinatie en examinering van het werk van een onderzoeker bij het verkrijgen van de doctorsgraad. Studenten die zijn toegelaten tot het gezamenlijke programma krijgen een dubbele graad. Het gezamenlijke doctoraatsprogramma wil dienen als een onderzoeks-, onderwijs- en publicatieprogramma voor Bijbelse en historische theologie, en wil verbanden ontwikkelen met de academische wereld in Europa en de Verenigde Staten.