Agenda

Cursus 'Kennismaken met de exegese van Johannes Chrysostomus'

Cursus 'Kennismaken met de exegese van Johannes Chrysostomus'

In dit college staat de exegese van 5 preken uit de Jozef-geschiedenis van Chrysostomus centraal. Kernvragen in dit mastercollege zijn hoe Chrysostomus de Jozef-geschiedenis uitlegt, welke uitgangspunten hij daarbij hanteert en hoe hij met zijn exegese weet door te dringen tot de luisteraars.

In het college gaan de deelnemers o.m. zelf aan de slag met het vertalen van de originele tekst van deze preken. Zo proeft u zelf de Vroege Kerk en verbetert u uw vaardigheid in het lezen van het Grieks, wat ook weer voordelen heeft voor de bestudering van het NT.

De complete vertaling van alle vijf de preken met een commentaar en inleiding krijgt u als deelnemer direct bij de start van de cursus in boekvorm uitgereikt. Zo heeft u een solide basis bij dit mastercollege over de exegese van Johannes Chrysostomus en verliest u geen tijd bij de voorbereiding. Ook achteraf heeft u dan alles wat gelezen en besproken is in compacte vorm bij de hand. U kunt zich zo blijvend laten inspireren door Johannes Chrysostomus.

Plaats: Theologische Universiteit Apeldoorn
Data: vrijdag 24 april, 1, 8, 15 en 29 mei en 5 juni
Tijd: 13.00-14.45 uur
Omvang: 2,5 EC
Kosten: € 230,--
Aanmelden: jwvanderzande@tua.nl
Mininum aantal deelnemers: 6