Actueel

TUA-master best beoordeeld in Keuzegids

1 april 2021

TUA-master best beoordeeld in Keuzegids

Waarom zou je theologie studeren? En waarom juist aan de TUA? Daar zijn heel wat redenen voor te bedenken. De Keuzegids oordeelt over onze master op basis van de aspecten studieprogramma, toetsing, docenten, wetenschappelijke vorming, praktijkgerichtheid, studeerbaarheid, studiebegeleiding, faciliteiten, internationalisering en uitdagend onderwijs. Op 1 april 2021 verscheen de Keuzegids Masters 2021, waarin de kwaliteit van alle masters in Nederland werd beoordeeld en vergeleken.
De conclusie: theologie staat in de Top 10 van meest aangeraden masters van Nederland. En de TUA-master Theologie staat bovenaan in de categorie universitaire beroepsgerichte masters Theologie en Religiewetenschappen!

Op alle punten waarop de Keuzegids oordeelt, had de TUA een goede tot zeer goede score. Er was een ++ beoordeling (de hoogst mogelijke score) voor het studieprogramma, de toetsing, de docenten, de studeerbaarheid, de studiebegeleiding en het uitdagende karakter van het onderwijs. Daarnaast waren er goede beoordelingen (beoordeling met een +) van de praktijkgerichtheid van de master, de faciliteiten op de TUA en voor de internationalisering. De master scoorde gemiddeld op het onderdeel wetenschappelijke vorming.

Een prachtige uitslag, die ons stil maakt! We hopen dat we met deze master ook komende jaren volop mogen ‘denken om te dienen’.