Home

Actueel

Blog: CGK-predikant Sjors Bulten: ‘Waar word jij toe geroepen?’

25 mei 2023

Nee, niet iedereen hoeft dominee of evangelist of zendeling te worden, maar toch zijn ze wel nodig! En misschien ben jij het wel…

Beroepbaarstelling

16 mei 2023

Op 15 mei 2023 zijn W.L.W. (Willem) Kater en B.H.P. (Bernd) Mussche beroepbaar gesteld in de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Geslaagden

15 mei 2023

Op 15 mei 2023 is de Master Theologie met goed gevolg afgerond door de volgende studenten:

Uitnodiging tot inschrijving: Transnational Access Fellowships

15 mei 2023

RESILIENCE, de Europese onderzoeksinfrastructuur voor religiestudies, lanceert haar tweede uitnodiging tot het inschrijven voor Transnational Access Fellowships. De inschrijvingstermijn loopt van 15 mei tot 1 juli 2023. Gebruikers krijgen directe, snelle en effectieve toegang tot de collecties van toonaangevende onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa, onder begeleiding van deskundigen op dit gebied.

Drs. A.A.F. van de Weg aangesteld als promovendus

24 april 2023

Drs. A.A.F. van de Weg is door zijn kerkenraad (HHK Apeldoorn) vrijgesteld met het oog op een promotieonderzoek op het terrein van de homiletiek. Per 1 april is hij in dat kader voor een dag in de week als promovendus aan de TUA verbonden, voor een periode van twee jaar. Het onderwerp van zijn onderzoek is ‘De betekenis van een typologische lezing van de Schrift voor de prediking’. 

TUA tekent samenwerkingsovereenkomst met NLA Noorwegen

24 april 2023

De TUA heeft eind maart een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met NLA University College in Noorwegen. Dit is een Lutherse Universiteit met campussen in Oslo, Bergen en Kristiansand. NLA heeft onder andere een faculteit theologie en een grote lerarenopleiding. 

Aprilnummer TUA Connect verschenen

20 april 2023

Deze week ontvangen CGK-leden en andere relaties van de TUA het aprilnummer van TUA Connect.

Nog geen aanmeldingen admissie-examen

6 april 2023

Bij het opstellen van dit bericht zijn er nog geen aanmeldingen binnengekomen voor het admissie-examen.

Nieuw in de webshop

23 maart 2023

Er zijn enkele titels toegevoegd aan de webshop: de Apeldoornse Studie Gods missie – onze agenda? en het tweedelige Verzameld Werk van prof. W. Kremer.

RESILIENCE breidt uit met de Universiteit van Ljubljana als waarnemer

16 maart 2023

Op dinsdag 14 maart is tijdens een feestelijke en officiële bijeenkomst een contract ondertekend tussen de Universiteit van Ljubljana en RESILIENCE, waardoor de universiteit de status van waarnemer bij RESILIENCE krijgt. Daarmee is de universiteit van Ljubljana de eerste instelling die deze status krijgt binnen de infrastructuur voor religiestudies waar ook de TUA in participeert.