Home

Actueel

Instellingsplan 2024-2029

27 mei 2024

Theologie voor het leven. Dat is de naam van het instellingsplan waar de afgelopen maanden aan geschreven is. In dit instellingsplan wordt over de periode 2024-2029 beschreven wat onze plannen en ambities zijn. De kernwaarden van waaruit de TUA werkt, zijn bezieling, betrouwbaarheid, binding en brongerichtheid. Vanuit deze vier kernwaarden voeren we onze missie, visie en ambities uit.

Samenwerkingsovereenkomst TUA met IBSTE Barcelona

13 mei 2024

Op 26 april 2024 werd een samenwerkingsovereenkomst (Memorandum of Understanding) ondertekend tussen de TUA en de Facultat Internacional de Teologia (IBSTE) in Castelldefels (Barcelona).

Blog: Ben jij misschien een Mariken? - En wie jou dan kan helpen

30 april 2024

Het is al best lang geleden dat ik zelf in de collegebanken zat. Al jaren werk ik op de TUA, maar ik heb hier gek genoeg nog nooit een college bijgewoond. Toen collega dr. Niels den Hertog me hartelijk uitnodigde om te gast te zijn bij zijn college ‘Mariken, Martinus en wij’, was ik direct enthousiast. Naast mijn studie Nederlandse taal en cultuur volgde ik (in Utrecht) uit interesse een heel aantal bijvakken theologie, en het leuke is dat in het college van dr. Den Hertog deze twee interesses bij elkaar komen.

Blog: Mijn bezoek aan de Banner of Truth-conferentie

25 april 2024

Maandagmorgen 15 april om 4:45 uur stapten we in de auto richting Calais, om vanaf daar over te varen naar Dover, Engeland, voor de Banner of Truth-conferentie. Na een overvaart in stormachtig weer kwamen we aan en konden we noordwaarts doorrijden naar de locatie van de conferentie, Yarnfield. Eenmaal aangekomen konden we direct aanschuiven bij een heerlijk verzorgde maaltijd, iets waar wij tijdens de rest van de conferentie in de ochtend, middag en avond steeds van konden genieten.

Blog: Heimwee naar eenheid

18 april 2024

Met luchtige kleding aan, wandelend door de straten van Jeruzalem, geuren van baklava en specerijen… dát had voor de studenten van de TUA werkelijkheid moeten zijn deze week. Maar de al langer geleden geplande studiereis naar Israël kon helaas door de huidige situatie daar niet doorgaan. In plaats daarvan zijn er afgelopen week in Nederland themadagen gehouden over het onderwerp Israël. 

Aprilnummer TUA Connect verschenen

18 april 2024

Deze week ontvangen CGK-leden en andere relaties van de TUA het aprilnummer van TUA Connect. 

Gezocht: Penningmeester Studiefonds

15 april 2024

Deputaten studiefonds is op zoek naar een penningmeester.

Geslaagd

9 april 2024

Op 9 april 2024 is de Master Herbronning Gereformeerde Theologie met goed gevolg is afgerond door J. (Joël) van Kralingen. Zijn scriptie had als titel ‘Augustinus’ visie op de rol van het subject in het gebed en de betekenis hiervan voor de gereformeerde theologie’.