Home

Actueel

Dr. J.W.G. Meissner aangesteld als geassocieerd onderzoeker Praktische Theologie

25 januari 2023

Een studie naar de verhouding van pastoraat en psychiatrie. Dat is de opdracht waartoe dr. Hans Meissner per 1 januari 2023 aan de TUA is aangesteld als geassocieerd onderzoeker.

 

Deel 2.1 verschenen van de Acta van de Dordtse Synode

18 januari 2023

Na vele jaren hard werken door een internationaal team van deskundigen is deel 2.1 van de uitgave van de Acta van de Dordtse Synode verschenen. Dit deel kreeg te maken met de ontberingen van corona, de sluiting van bibliotheken en archieven, en vooral met het overlijden van een van de belangrijkste wetenschappers voor dit deel, dr. Joke Roelevink. Ondanks dit alles is een team van redacteuren erin geslaagd dit omvangrijke en belangrijke volume te voltooien en met trots werd het boek onlangs in Apeldoorn gepresenteerd. De verwachting is dat de volgende delen de komende jaren in een regelmatig tempo kunnen verschijnen.

Rectoraat overgedragen aan prof. dr. M.J. Kater

16 januari 2023

Maandag 9 januari jl. heeft prof. dr. H.J. Selderhuis het rectoraat overgedragen aan prof. dr. M.J. Kater. Dat gebeurde symbolisch door het overhandigen van de ambtsketen. 

Ark gemaakt voor ontvangen Thorarol

22 december 2022

Aan dhr. Jan Dobbe, oud-student van de TUA, nu meubelmaker, werd gevraagd om een passende ‘ark’ te maken voor de Thorarol die de TUA dit jaar ten geschenke heeft ontvangen.

Decembernummer TUA Connect verschenen

19 december 2022

Eind vorige week ontvingen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect.

De TUA gaat verbouwen!

12 december 2022

De TUA groeit! Voorjaar 2023 staat daarom een noodzakelijke verbouwing gepland voor de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Blog: 'Vroegchristelijke preek eigenlijk heel eigentijds'

12 december 2022

Elke jaar in de derde week van november organiseren we in Apeldoorn een Week van de Vroege Kerk. Dit houdt in dat we vijf dagen lang aandacht geven aan het thema ‘Vroege Kerk’ en dat iedereen hierbij welkom is. Wat is de achterliggende gedachte van de Week van de Vroege Kerk?.

TUA-bachelor bovenaan in ranglijst Keuzegids

24 november 2022

De TUA-bachelor staat met 89 punten bovenaan in de ranglijst Theologie en religiewetenschappen van de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2023. Op alle vijf onderzochte onderdelen (Inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer) oordeelde de Keuzegids met ++. Dit leverde onze bachelor een score op van 5 sterren, het maximaal haalbare. De TUA-bachelor ontving daarmee voor het elfde achtereenvolgende jaar het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Leuk feitje: vorig jaar kreeg onze bachelor exact dezelfde score van 89 punten.

Alle reden om dankbaar te zijn voor deze mooie uitkomst!