Home

Actueel

Aanstelling dr. P. (Pieter) Veerman als onderzoeker en docent praktische theologie

22 februari 2023

Dr. P. (Pieter) Veerman is per 1 september 2023 benoemd aan de TUA als onderzoeker (0.4 fte) en docent praktische theologie (0.1 fte).

Dr. C.C. den Hertog aangesteld als docent/onderzoeker publieke theologie aan de TUA

16 februari 2023

Per 1 april 2023 wordt dr. C.C. den Hertog aangesteld aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) als docent/onderzoeker systematische theologie/ethiek van maatschappelijke en culturele vraagstukken.

Blog: 'Integratiecolleges 2023: leven, werken en studeren voor Gods aangezicht

7 februari 2023

Vorige week mochten wij als TUA-gemeenschap de jaarlijkse en tevens tweedaagse integratiecolleges meemaken. Dit jaar was het thema dat centraal stond, en waar wij maar liefst acht colleges over mochten ontvangen: “Wie ben ik eigenlijk? Mens-zijn voor Gods aangezicht”.

Opname en tekst afscheidscollege prof. dr. H.G.L. Peels

31 januari 2023

De Generale Synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken heeft met ingang van 1 februari 2023 op de meest eervolle wijze emeritaat verleend aan prof. dr. H.G.L. Peels, hoogleraar Oude Testament. Vrijdag 27 januari 2023 gaf hij zijn afscheidscollege. 

Dr. J.W.G. Meissner aangesteld als geassocieerd onderzoeker Praktische Theologie

25 januari 2023

Een studie naar de verhouding van pastoraat en psychiatrie. Dat is de opdracht waartoe dr. Hans Meissner per 1 januari 2023 aan de TUA is aangesteld als geassocieerd onderzoeker.

 

Deel 2.1 verschenen van de Acta van de Dordtse Synode

18 januari 2023

Na vele jaren hard werken door een internationaal team van deskundigen is deel 2.1 van de uitgave van de Acta van de Dordtse Synode verschenen. Dit deel kreeg te maken met de ontberingen van corona, de sluiting van bibliotheken en archieven, en vooral met het overlijden van een van de belangrijkste wetenschappers voor dit deel, dr. Joke Roelevink. Ondanks dit alles is een team van redacteuren erin geslaagd dit omvangrijke en belangrijke volume te voltooien en met trots werd het boek onlangs in Apeldoorn gepresenteerd. De verwachting is dat de volgende delen de komende jaren in een regelmatig tempo kunnen verschijnen.

Rectoraat overgedragen aan prof. dr. M.J. Kater

16 januari 2023

Maandag 9 januari jl. heeft prof. dr. H.J. Selderhuis het rectoraat overgedragen aan prof. dr. M.J. Kater. Dat gebeurde symbolisch door het overhandigen van de ambtsketen. 

Ark gemaakt voor ontvangen Thorarol

22 december 2022

Aan dhr. Jan Dobbe, oud-student van de TUA, nu meubelmaker, werd gevraagd om een passende ‘ark’ te maken voor de Thorarol die de TUA dit jaar ten geschenke heeft ontvangen.

Decembernummer TUA Connect verschenen

19 december 2022

Eind vorige week ontvingen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect.