Home

Actueel

Blog: Bijbelwetenschap op Sicilië

17 augustus 2023

Voor theologie is niet alleen goed onderwijs en eigen onderzoek belangrijk, maar ook contact met andere theologen. Op een conferentie met vakgenoten kun je ideeën opdoen vanuit andermans onderzoek en je eigen gedachten voorleggen aan anderen. En vooral is het goed om collega’s over wie je leest en schrijft persoonlijk te ontmoeten en te leren kennen.

Vacature docent Psychologie

29 juni 2023

Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van onze docent Psychologie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Uitslag admissie-examen en proponentsexamen

20 juni 2023

Het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn maakt met dankbaarheid aan de kerken bekend dat tijdens de op 14,15 en 19 juni gehouden admissie-examens drie studenten tot de studie voor het ambt van predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken zijn toegelaten.

TUA tekent samenwerkingsovereenkomst met All Nations London

19 juni 2023

De TUA heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met All Nations Christian College (ANCC) in Londen. Het ANCC is een hogeschool waar mannen en vrouwen getraind en toegerust worden voor de zending in een multiculturele wereld.

Opname van TUA webinar over Divine Vengeance nu beschikbaar

14 juni 2023

De opname van het webinar "Grappling with Divine Vengeance", gegeven door Ass. Prof. Arjan van den Os op 13 juni 2023, is nu beschikbaar.

Vormingscursus seizoen 2023/2024 in nieuwe opzet

2 juni 2023

De Vormingscursus zal in september 2023 van start gaan in een nieuwe opzet! Zes zaterdagochtenden in de vier locaties Apeldoorn, Drachten, Sliedrecht en Goes. Op elke lesmorgen staat een thema centraal, dat wordt behandeld door een van de zes docenten.

NSE: TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

1 juni 2023

In de gisteren gepubliceerde uitslag van de Nationale Studenten Enquête 2023 staat de TUA er weer goed op. Zo beoordelen onze studenten de sfeer op de TUA met 4,8 (op een schaal van 1 tot 5). De vraag of ze zich thuis voelen op de TUA krijgt dan ook een hoge score (4,7). Studenten voelen zich veilig om zichzelf te zijn (4,7).

Blog: CGK-predikant Sjors Bulten: ‘Waar word jij toe geroepen?’

25 mei 2023

Nee, niet iedereen hoeft dominee of evangelist of zendeling te worden, maar toch zijn ze wel nodig! En misschien ben jij het wel…

Beroepbaarstelling

16 mei 2023

Op 15 mei 2023 zijn W.L.W. (Willem) Kater en B.H.P. (Bernd) Mussche beroepbaar gesteld in de Christelijke Gereformeerde Kerken.