Home

Actueel

Onderzoek naar jongeren in de kerk

15 november 2021

Een onderzoek naar de binding van jongeren aan de kerk. Daar zijn de christelijke gereformeerde jeugdbonden LCJ en CGJO de afgelopen jaren mee bezig geweest, in samenwerking met de vakgroep Praktische Theologie van de TUA. Een eerste onderzoek is inmiddels gepubliceerd.

TUA-bachelor voor 10e keer Topopleiding

11 november 2021

De opleiding theologie aan de TUA behoort volgens de Keuzegids tot de beste van het land. 

Symposium over gewetensvrijheid uitgesteld

3 november 2021

Het symposium ‘Overheidsingrijpen en gewetensvrijheid in tijden van crisis’ dat op D.V. 8 november in Apeldoorn georganiseerd zou worden, zal worden uitgesteld. De RMU en de TUA zien zich genoodzaakt dit symposium voor nu geen doorgang te laten vinden, mede vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen.

Dr. G.J. Baan benoemd als geassocieerd onderzoeker 'Theologie en muziek'

26 oktober 2021

Een uitgebreid onderzoek inzake de vraag of en in hoeverre kerkmuziek kan worden aangemerkt als verkondiging van het  Evangelie. Dat is de opdracht waartoe dr. Gert Jan Baan per 1 november 2021 aan de Theologische Universiteit Apeldoorn wordt aangesteld als geassocieerd onderzoeker.

Vacature hoogleraren Oude Testament en Nieuwe Testament

23 oktober 2021

De universiteit is op zoek naar twee hoogleraren, namelijk een Hoogleraar Oude Testament en een Hoogleraar Nieuwe Testament

Verschenen: Kerk en recht in balans

21 oktober 2021

In de serie Apeldoornse Studies is deze week het 78e deel verschenen: Kerk en recht in balans. Aandacht voor de kwaliteit van de kerkelijke rechtsorde

Elsevier oordeelt positief over TUA-bachelor

11 oktober 2021

Eind vorige week verscheen Elsevier Beste Studies 2021, met oordelen van studenten, ranglijsten en feiten over hogescholen en universiteiten. Ook de TUA-bachelor werd langs de lat gelegd, en kreeg daarbij een bronzen medaille en een tweede plaats in de ranglijst universitaire bachelors theologie.

Uitstel Inaugurele Oratie prof. dr. mr. W.A. Zondag

16 september 2021

Helaas moeten wij u laten weten dat de bijeenkomst, waarin prof. dr. mr. W.A. Zondag zijn ambt zal aanvaarden als bijzonder hoogleraar ‘Kerk, recht en samenleving’ aan de leerstoel die aan de Theologische Universiteit Apeldoorn gevestigd is door de Reformatorisch Maatschappelijke Unie, moet worden uitgesteld.

Nieuws van het Research Center Puritanism and Piety (ReCePP)

6 september 2021

Nieuws van het Research Center Puritanism and Piety (ReCePP)

Geslaagden

2 september 2021

Op 31 augustus en 1 september 2021 is de master met goed gevolg afgerond door D. (Dominik) de Bruijne, F.N. (Fianne) de With en E.J. (Beppie) Wessels-Schuurman.