Actueel

Geslaagden

29 augustus 2023

Geslaagden

Op 28 augustus 2023 is de Master Theologie met goed gevolg afgerond door:

  • A.J. (Arjan) Smit. Zijn scriptie had als titel ‘ “Reverse mission”: een lege belofte? Omgekeerde zending vanuit westers en Afrikaans perspectief vergeleken met een missionaire praktijk in Dordrecht’.

Diezelfde dag is de Master Herbronning Gereformeerde Theologie met goed gevolg afgerond door:

  • A.D. (Andries) de Jong. Zijn scriptie had als titel ‘ “All of one being”. Een onderzoek naar de betekenis van de opstandingsethiek van Oliver O’Donovan voor jongvolwassenen’.
  • S.D. (Steef) Post. Zijn scriptie had als titel ‘Pastor, polarisatie en preventie. Een op theological action research gebaseerd onderzoek naar de mogelijkheden die een pastor heeft om conflicten te voorkomen bij groeiende polarisatie in een christelijke gemeente’. Steef ontving het predicaat ‘cum laude’.
  • A. (Toon) Rijsdijk. Zijn scriptie had als titel ‘Uw schoonheid hoog te loven. Jonathan Edwards’ theologische visie op schoonheid en de godsdienstige vorming van leerlingen binnen het reformatorisch voortgezet onderwijs in een postmoderne samenleving’.
  • W. (Willem) Rijsdijk. Zijn scriptie had als titel ‘Gedetermineerd tot afhankelijke vrijheid. Soevereine Vader en vrije kinderen in het licht van Gods voorzienigheid’.

Deze laatstgenoemde vier studenten vormen de eerste lichting afgestudeerden in onze twee jaar geleden gestarte deeltijdmaster Herbronning Gereformeerde Theologie.