Actueel

Eerste deel serie Contextual Studies in Theology gepresenteerd

11 september 2023

Eerste deel serie Contextual Studies in Theology gepresenteerd

Tijdens de opening van het academisch jaar is maandag 4 september op de Theologische Universiteit Apeldoorn het eerste deel gepresenteerd van de internationale publicatieserie Contextual Studies in Theology. Het betreft een boek met een verzameling bijdragen over de Psalmen en de omgang daarmee door componisten en theologen in de zestiende tot en met de twintigste eeuw.

De nieuwe, internationale reeks publicaties verschijnt naast de bestaande door de TUA uitgegeven Nederlandstalige serie Apeldoornse Studies. De TUA mikt met deze nieuwe serie op een breder publiek en het aanboren van een ruimere markt. Gestreefd wordt naar kwaliteit en verbreiding van kennis en het internationaal delen hiervan.

De serie biedt ruimte aan een breed scala van publicaties, variërend van (literatuur over) authentieke Latijnse of Griekse teksten uit de Vroege Kerk en de (Nadere) Reformatie tot conferentiebundels en Apeldoornse dissertaties. Als talen zullen in principe Engels en Duits worden gehanteerd, zonder andere talen te willen uitsluiten. De wetenschappelijke kwaliteit en eindverantwoordelijkheid van de reeks worden gedragen door een editorial board, bestaande uit de Apeldoornse hoogleraren prof. dr. A.A. Clement, prof. dr. M.J. Kater en prof. dr. M.A. van Willigen. De reeks verschijnt bij Theological University Apeldoorn Press (TUAP).

Voor het vorige week maandag gepresenteerde deel, Sing to the Lord a new song. Psalms across five centuries, zijn Christiaan Clement, Benedikt Schubert en Helena Schuh opgetreden als deelredacteur. Het 234 pagina’s tellende boek is in de TUA-webshop te bestellen voor de introductieprijs van 23,50 euro (excl. verzendkosten).

In de reeks zullen, samenvattend, niet-Nederlandstalige studies verschijnen, geïnspireerd door het Apeldoornse motto Denken om te Dienen. Het eerste deel in de serie wordt gevormd door een verzameling bijdragen over de Psalmen en de omgang daarmee door componisten en theologen in de zestiende tot en met de twintigste eeuw.

Prof. dr. A.A. Clement (links) overhandigt het eerste deel van de serie aan de voorzitter van het College van Bestuur van de TUA, A.J. Dorst MSc. (Foto: Henk Visscher).