Home

Actueel

TUA organiseert voor derde maal Week van de Vroege Kerk

6 oktober 2022

Van 14-18 november 2022 organiseren we voor het derde jaar op rij de Week van de Vroege Kerk. Het thema van deze week is 'Christus als de Goede Herder in de exegese van de Vroege Kerk'.

Elsevier geeft TUA gouden medaille

3 oktober 2022

De TUA-bachelor doet het goed in de ranglijsten. Eind vorige week verscheen Elsevier Beste Studies 2022. Hierin beoordeelt Elsevier de bachelors en masters van Nederlandse hogescholen en universiteiten. Helemaal bovenaan in de categorie Theologie staat de TUA-bachelor, die dan ook een gouden medaille kreeg toebedeeld.

Septembernummer Connect verschenen

19 september 2022

Deze week ontvangen CGK-leden en andere relaties van de TUA het septembernummer van TUA Connect.

Blog: Gladde praatjes en vloeiend spreken

7 september 2022

Vorige week vond het jaarlijkse preekseminar plaats: de (voornamelijk) admissiale masterstudenten zijn dan enkele dagen met elkaar op een locatie elders in het land, en daar bespreken ze elkaars preken. Henkjan Ymker was erbij en schreef onderstaand blog over deze 'driedaagse'. 

Academisch jaar 2022/2023 geopend

6 september 2022

Gisteren is het nieuwe studiejaar geopend tijdens een plechtigheid die plaatsvond in de aula van de universiteit. De rede werd gehouden door prof. dr. A. Huijgen, met als titel ‘Gereformeerde perspectieven voor dogmatiek vandaag’. Deze rede vormde tevens zijn afscheidscollege in verband met zijn vertrek naar de PThU. Op het web-log van prof. Huijgen is zijn bijdrage na te lezen. 

Geslaagd

5 september 2022

Op 5 september 2022 is de Master Theologie met goed gevolg afgerond door E.S. (Errit) van der Heide. Zijn scriptie had als titel ‘Tot wie wij bidden. Een kwalitatief onderzoek naar de godsbeelden die af te leiden zijn uit het vrije gebed in de eredienst in de CGK’.

Congres ‘Misbruik en wangedrag in de kerk’ verzet naar 24 maart 2023

1 september 2022

Het congres ‘Misbruik en wangedrag in de kerk’, dat gepland stond voor woensdag 7 september 2022, krijgt helaas een nieuwe datum. Reden voor de annulering nu is het beperkte aantal aanmeldingen. We zullen bij de evaluatie o.a. het zo vroeg in het seizoen geplande moment meenemen.

We hopen op D.V. 24 maart 2023 het congres alsnog te kunnen houden. Iedereen die zich voor nu al aangemeld had, krijgt persoonlijk bericht, en indien van toepassing wordt het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk teruggestort.

RMU en TUA organiseren symposium over ‘Spanningsvelden rondom werk in de kerk’

23 augustus 2022

In deze bijeenkomst worden de eerste bevindingen uit het onderzoek van prof. mr. dr. W.A. Zondag gedeeld. Zondag heeft een bijzondere leerstoel aan de TUA met de naam ‘Kerk, recht en samenleving’, uitgaande van de RMU. Dit congres is eveneens de aftrap van een reeks ‘jaarlijkse expertisedagen’ die in de context van de samenwerking tussen de RMU en de TUA georganiseerd zullen worden.