Home

Actueel

Bestuursverslag 2021 beschikbaar

27 juni 2022

Het bestuursverslag over 2021 staat nu online. In dit verslag wordt teruggeblikt op het jaar 2021. 

Blog: Schepping is een geloofszaak

15 juni 2022

Het was prachtig om samen met mensen van drie andere universiteiten in ons TUA-gebouw aan het Wilhelminapark samen te komen. Die universiteiten waren Münster, Siegen en Göttingen, en samen namen we deel aan de Reformierte Sommeruniversität. Het thema was dit jaar: Schöpfung glauben – Natur bewahren.

Dr. J. van ’t Spijker: ‘Als de kerk niet van Christus getuigt, is zij geen kerk meer’

9 juni 2022

Op 1 oktober 2021 promoveerde dr. J.  Van ’t Spijker, docent missiologie en evangelistiek aan de TUA, op zijn proefschrift ‘To Participate in God’s Mission: Looking for an Ecclesial Structure to be a Witnessing Church Today.’ Naar aanleiding hiervan wordt op 14 juni aanstaande een symposium gehouden met als thema ‘Gods missie, onze agenda?!’

TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

31 mei 2022

In de vandaag gepubliceerde uitslag van de Nationale Studenten Enquête 2022 staat de TUA er weer goed op. Onze studenten beoordelen de sfeer op de TUA met 4,92 (op een schaal van 1 tot 5). De vraag of ze zich thuis voelen op de TUA krijgt dan ook een hoge score (4,86).

A.J. Dorst benoemd tot voorzitter College van Bestuur

31 mei 2022

Met grote voldoening kan de Raad van Toezicht van de Theologische Universiteit Apeldoorn berichten dat benoemd is tot voorzitter van het College van Bestuur A.J. (Arjan) Dorst MSc. De benoeming zal ingaan D.V. per 1 augustus a.s. 

Blog: Vertalen is verrassen

30 mei 2022

De TUA heeft iets met Bijbelvertalen. De founding father van de TUA, prof. F.P.L.C. van Lingen, een befaamd taalkundige, behoorde na zijn emeritaat in 1909 tot de mannen van het eerste uur bij het beraad over een nieuwe Bijbelvertaling.

Beroepbaarstelling

20 mei 2022

Het curatorium van de Theologische Universiteit Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in zijn vergadering van 18 mei 2022 be­roepbaar is gesteld: br. W.P. (William) de Hek.

Transnational Access (TNA) Programma van RESILIENCE nu geopend voor religiewetenschappers

19 mei 2022

RESILIENCE, de Europese onderzoekinfrastructuur voor religiewetenschappen, lanceert vandaag haar eerste service voor religiewetenschappers: het Transnational Access (TNA) Programma. Gebruikers van dit programma krijgen directe, snelle en effectieve toegang tot de collecties van zeven vooraanstaande onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa, onder begeleiding van deskundigen op het vakgebied.

Blog: De ‘Tour de Hap’ heeft vroegchristelijke wortels

12 mei 2022

Elk jaar nodigt studentenvereniging PFSAR docenten, hoogleraren en ondersteunend personeel van de TUA uit voor een driegangendiner, waarbij elke gang in een ander studentenhuis plaatsvindt.
Prof. Van Willigen deed dit jaar voor de eerste keer mee, en dat bracht hem tot allerlei bespiegelingen.