Home

Actueel

Vacature voorzitter College van Bestuur

14 maart 2022

De Theologische Universiteit Apeldoorn is een gereformeerde instelling voor theologisch onderwijs en onderzoek. De TUA staat in de traditie van de Reformatie en houdt zich bezig met de wezenlijke vragen van vandaag.
De komende jaren staat de TUA voor de opgave om haar positie in een veranderend landschap van theologische opleidingen en opvattingen te continueren en uit te bouwen, nationaal en internationaal. Om aan de benodigde transitie mede leiding te geven zoeken we een voorzitter college van bestuur.

Preekconsent verleend

21 februari 2022

Op 16 februari 2022 is preekconsent verleend aan W.L.W. (Willem) Kater en B.H.P. (Bernd) Mussche. 

RESILIENCE benoemt drie uitvoerend directeuren

15 februari 2022

"Een volgende stap in dit grote Europese project waarin de TUA een belangrijke rol speelt", aldus TUA-rector prof. dr. H.J. Selderhuis.

Geslaagd

7 februari 2022

Blog: Nieuw op de TUA

31 januari 2022

Soms was het voor mij best wel wennen. Je zoekt naar de beste manier om te studeren en te plannen. Gelukkig is er op de TUA veel openheid en krijg je ook studiebegeleiding. Ook is het contact met de docenten en hoogleraren erg goed. Je wordt betrokken bij de lesstof en krijgt veel stof tot nadenken. Ik vind het heel erg leuk om intellectueel uitgedaagd te worden en met anderen te spreken over theologische vraagstukken. Kortom: de colleges zijn boeiend, de sfeer is fantastisch en je leert kritisch nadenken over theologische en actuele vragen. Studeren aan de TUA zou ik dus zeker aanraden!

Decembernummer Connect verschenen

9 december 2021

Deze week ontvangen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect.

Onderzoek naar jongeren in de kerk

15 november 2021

Een onderzoek naar de binding van jongeren aan de kerk. Daar zijn de christelijke gereformeerde jeugdbonden LCJ en CGJO de afgelopen jaren mee bezig geweest, in samenwerking met de vakgroep Praktische Theologie van de TUA. Een eerste onderzoek is inmiddels gepubliceerd.

TUA-bachelor voor 10e keer Topopleiding

11 november 2021

De opleiding theologie aan de TUA behoort volgens de Keuzegids tot de beste van het land. 

Symposium over gewetensvrijheid uitgesteld

3 november 2021

Het symposium ‘Overheidsingrijpen en gewetensvrijheid in tijden van crisis’ dat op D.V. 8 november in Apeldoorn georganiseerd zou worden, zal worden uitgesteld. De RMU en de TUA zien zich genoodzaakt dit symposium voor nu geen doorgang te laten vinden, mede vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen.