7 februari 2023
Vorige week mochten wij als TUA-gemeenschap de jaarlijkse en tevens tweedaagse integratiecolleges meemaken. Dit jaar was het thema dat centraal stond, en waar wij maar liefst acht colleges over mochten ontvangen: “Wie ben ik eigenlijk? Mens-zijn voor Gods aangezicht”.
31 januari 2023
De Generale Synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken heeft met ingang van 1 februari 2023 op de meest eervolle wijze emeritaat verleend aan prof. dr. H.G.L. Peels, hoogleraar Oude Testament. Vrijdag 27 januari 2023 gaf hij zijn afscheidscollege.
25 januari 2023
Een studie naar de verhouding van pastoraat en psychiatrie. Dat is de opdracht waartoe dr. Hans Meissner per 1 januari 2023 aan de TUA is aangesteld als geassocieerd onderzoeker.
18 januari 2023
Na vele jaren hard werken door een internationaal team van deskundigen is deel 2.1 van de uitgave van de Acta van de Dordtse Synode verschenen. Dit deel kreeg te maken met de ontberingen van corona, de sluiting van bibliotheken en archieven, en vooral met het overlijden van een van de belangrijkste wetenschappers voor dit deel, dr. Joke Roelevink. Ondanks dit alles is een team van redacteuren erin geslaagd dit omvangrijke en belangrijke volume te voltooien en met trots werd het boek onlangs in Apeldoorn gepresenteerd. De verwachting is dat de volgende delen de komende jaren in een regelmatig tempo kunnen verschijnen.
16 januari 2023
Maandag 9 januari jl. heeft prof. dr. H.J. Selderhuis het rectoraat overgedragen aan prof. dr. M.J. Kater. Dat gebeurde symbolisch door het overhandigen van de ambtsketen.
22 december 2022
Aan dhr. Jan Dobbe, oud-student van de TUA, nu meubelmaker, werd gevraagd om een passende ‘ark’ te maken voor de Thorarol die de TUA dit jaar ten geschenke heeft ontvangen.
19 december 2022
Eind vorige week ontvingen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect.
12 december 2022
De TUA groeit! Voorjaar 2023 staat daarom een noodzakelijke verbouwing gepland voor de Theologische Universiteit Apeldoorn.
12 december 2022
Elke jaar in de derde week van november organiseren we in Apeldoorn een Week van de Vroege Kerk. Dit houdt in dat we vijf dagen lang aandacht geven aan het thema ‘Vroege Kerk’ en dat iedereen hierbij welkom is. Wat is de achterliggende gedachte van de Week van de Vroege Kerk?.