Home

Actueel

NSE: TUA heeft zeer tevreden studenten

23 juni 2021

Begin 2021 is de Nationale Studenten Enquête weer afgenomen, ook onder TUA-studenten. De uitslag laat weer mooie cijfers zien: ruim 93% van onze studenten is zo tevreden over zijn of haar ervaringen dat ze weer opnieuw voor hun studie theologie aan de TUA zouden kiezen.

Uitslag admissie-examens

22 juni 2021

Het curatorium van de Theologische Universiteit Apeldoorn maakt met dankbaarheid bekend dat tijdens de op 18 en 21 juni 2021 gehouden admissie-examens tot de studie voor het ambt van predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken zijn toegelaten:

Nabestellen: video én boek symposium 'Passie voor psalmzang'

17 juni 2021

Hebt u op 16 juni 2021 het symposium Passie voor psalmzang en de muzikale boekpresentatie van Ons psalmboek van dr. Jaco van der Knijff gemist? Geen nood, u kunt alsnog de links ontvangen waarmee u de bijeenkomsten kunt bekijken

Blog: Een gereedschapskist voor godsdienstonderwijs, in de kerk en op school

15 juni 2021

Een gereedschapskist met tools voor onderwijs in de kerk (en elders). Dat is wat docent catechetiek drs. L. Snoek ontwikkelde in coronatijd. Interesse? Nodig hem uit, en de gereedschapskist komt met hem mee!

Leerstoel Christelijke Pedagogiek van Driestar naar TUA

9 juni 2021

Het College van Bestuur van Driestar educatief (DE) heeft in 2016 een leerstoel ‘Christelijke pedagogiek’ opgericht en deze als bijzondere leerstoel ondergebracht bij de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Per 1 september 2021 zal dit een reguliere leerstoel aan de TUA worden.

Onderwerpen nieuw seizoen Vormingscursus bekend; aanmelding van start

27 mei 2021

Iedereen die geïnteresseerd is in theologische onderwerpen, ongeacht leeftijd of vooropleiding, kan zich aanmelden voor de vormingscursus. Het programma voor seizoen 2021-2022 is bekend.

Beroepbaarstelling

20 mei 2021

Het curatorium van de Theologische Universiteit Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in zijn vergadering van 19 mei 2021 be­roepbaar werd gesteld: br. J.A. (Jasper) de Kok.

Aprilnummer TUA Connect verschenen

19 april 2021

Vorige week ontvingen CGK-leden en andere relaties van de TUA het aprilnummer van TUA Connect. In dit nummer kunt u lezen over het instellingsplan van de TUA: hoe gaat het met de daarin beschreven ambities en plannen? Verder treft u interviews aan met o.a. de nieuwe bijzonder hoogleraar ‘Kerk, Recht en Samenleving’ prof. W.A. Zondag, met oud-student ds. H.H. de Haan en met twee studenten die zich hebben ingeschreven voor onze nieuwe master ‘Herbronning Gereformeerde Theologie’. En uiteraard is er nog veel meer te lezen in dit nummer van TUA Connect!

TUA-master best beoordeeld in Keuzegids

1 april 2021

TUA-master best beoordeeld in Keuzegids

Theologie staat in de Top 10 van meest aangeraden masters van Nederland. En de TUA-master Theologie staat bovenaan in de categorie universitaire beroepsgerichte masters Theologie en Religiewetenschappen!