Home

Actueel

Vacature bibliotheekmedewerker

2 november 2023

Vanwege een ontstane vacature zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Geslaagd

9 oktober 2023

Op 6 oktober 2023 is de Master Theologie met goed gevolg afgerond door:

Call for papers International Conference 'Between the Old and the New World: William Ames and the Shaping of Reformed Theology and Spirituality'

5 oktober 2023

This conference aims to explore the significant role William Ames played in the history of Reformed theology and spirituality, with a particular emphasis on the connection between the Old and New World contexts.

Elsevier geeft TUA gouden medaille

3 oktober 2023

Zowel de Bachelor Theologie als de Master Theologie van de TUA staan bovenaan in de eind vorige week verschenen Elsevier Beste Studies 2023. Elsevier publiceert hierin ranglijsten van alle Nederlandse studies (MBO, HBO en WO). De TUA werd door Elsevier bovenaan geplaatst in de categorieën Bachelor Theologie en Master Theologie. Tevens ontving de TUA een gouden medaille.

Kick-off meeting VEREAD

3 oktober 2023

In Nairobi (Kenia) werd op 26 en 27 september de kick-off meeting gehouden van VEREAD, een nieuw netwerk van Europese en Afrikaanse universiteiten waarin de TUA participeert.

Benoemingen Generale Synode

13 september 2023

In haar vergadering van 13 september 2023 heeft de generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland een aantal benoemingen gedaan ter vervulling van vacatures aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Dit betreft de benoeming van:

Eerste deel serie Contextual Studies in Theology gepresenteerd

11 september 2023

Tijdens de opening van het academisch jaar is maandag 4 september op de Theologische Universiteit Apeldoorn het eerste deel gepresenteerd van de internationale publicatieserie Contextual Studies in Theology. Het betreft een boek met een verzameling bijdragen over de Psalmen en de omgang daarmee door componisten en theologen in de zestiende tot en met de twintigste eeuw.

Blog 'Preekseminar: elkaars preken bekritiseren'

8 september 2023

Jaarlijks gaan een aantal masterstudenten geheel vrijwillig op ‘retraite’, zoals dat volgens de jaaragenda van de TUA wordt genoemd. Dit zou wellicht de indruk kunnen wekken dat het hier om een snoepreisje gaat, doch het tegendeel is het geval. Hoewel er deze dagen heerlijk gegeten kon worden en er mogelijkheden waren tot ontspanning, waren het intensieve dagen. 

Fata Academica

5 september 2023

Gisteren droeg de rector, pof. dr. M.J. Kater, tijdens de opening van het academisch jaar 2023/2024 een verkorte versie voor van de Fata Academica. Klik hier voor de volledige versie.

Beroepbaarstelling

5 september 2023

Het curatorium van de Theologische Universiteit Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in zijn vergadering van 4 september 2023 beroepbaar is gesteld:

br. D. (Dominik) de Bruijne