Home

Actueel

TUA bovenaan in Keuzegids Universiteiten 2024

30 november 2023

In de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2024, waarin alle universitaire bachelors in Nederland worden vergeleken, staat de TUA-bachelor bovenaan in de ranglijst Theologie en Religiewetenschappen. Met een stabiele score van al drie jaar achter elkaar 89 punten heeft onze bachelor theologie voor het 12e jaar op rij het predicaat Topopleiding toegekend gekregen. 

Blog: Denken om te dienen – in Brazilië

23 november 2023

Van 1 tot en met 14 november bracht ik een bezoek aan de Igrejas Evangelicas Reformadas no Brasil (IERB) met wie de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) – zoals dat heet – volledige correspondentie hebben.

Beroepbaarstelling

16 november 2023

Het curatorium van de TUA heeft in zijn vergadering van 15 november 2023 be­roepbaar gesteld:

Vacature bibliotheekmedewerker

2 november 2023

Vanwege een ontstane vacature zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Geslaagd

9 oktober 2023

Op 6 oktober 2023 is de Master Theologie met goed gevolg afgerond door:

Call for papers International Conference 'Between the Old and the New World: William Ames and the Shaping of Reformed Theology and Spirituality'

5 oktober 2023

This conference aims to explore the significant role William Ames played in the history of Reformed theology and spirituality, with a particular emphasis on the connection between the Old and New World contexts.

Elsevier geeft TUA gouden medaille

3 oktober 2023

Zowel de Bachelor Theologie als de Master Theologie van de TUA staan bovenaan in de eind vorige week verschenen Elsevier Beste Studies 2023. Elsevier publiceert hierin ranglijsten van alle Nederlandse studies (MBO, HBO en WO). De TUA werd door Elsevier bovenaan geplaatst in de categorieën Bachelor Theologie en Master Theologie. Tevens ontving de TUA een gouden medaille.

Kick-off meeting VEREAD

3 oktober 2023

In Nairobi (Kenia) werd op 26 en 27 september de kick-off meeting gehouden van VEREAD, een nieuw netwerk van Europese en Afrikaanse universiteiten waarin de TUA participeert.

Benoemingen Generale Synode

13 september 2023

In haar vergadering van 13 september 2023 heeft de generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland een aantal benoemingen gedaan ter vervulling van vacatures aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Dit betreft de benoeming van:

Eerste deel serie Contextual Studies in Theology gepresenteerd

11 september 2023

Tijdens de opening van het academisch jaar is maandag 4 september op de Theologische Universiteit Apeldoorn het eerste deel gepresenteerd van de internationale publicatieserie Contextual Studies in Theology. Het betreft een boek met een verzameling bijdragen over de Psalmen en de omgang daarmee door componisten en theologen in de zestiende tot en met de twintigste eeuw.