Home

Actueel

Rectoraat overgedragen aan prof. dr. M.J. Kater

16 januari 2023

Maandag 9 januari jl. heeft prof. dr. H.J. Selderhuis het rectoraat overgedragen aan prof. dr. M.J. Kater. Dat gebeurde symbolisch door het overhandigen van de ambtsketen. 

Ark gemaakt voor ontvangen Thorarol

22 december 2022

Aan dhr. Jan Dobbe, oud-student van de TUA, nu meubelmaker, werd gevraagd om een passende ‘ark’ te maken voor de Thorarol die de TUA dit jaar ten geschenke heeft ontvangen.

Decembernummer TUA Connect verschenen

19 december 2022

Eind vorige week ontvingen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect.

De TUA gaat verbouwen!

12 december 2022

De TUA groeit! Voorjaar 2023 staat daarom een noodzakelijke verbouwing gepland voor de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Blog: 'Vroegchristelijke preek eigenlijk heel eigentijds'

12 december 2022

Elke jaar in de derde week van november organiseren we in Apeldoorn een Week van de Vroege Kerk. Dit houdt in dat we vijf dagen lang aandacht geven aan het thema ‘Vroege Kerk’ en dat iedereen hierbij welkom is. Wat is de achterliggende gedachte van de Week van de Vroege Kerk?.

TUA-bachelor bovenaan in ranglijst Keuzegids

24 november 2022

De TUA-bachelor staat met 89 punten bovenaan in de ranglijst Theologie en religiewetenschappen van de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2023. Op alle vijf onderzochte onderdelen (Inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer) oordeelde de Keuzegids met ++. Dit leverde onze bachelor een score op van 5 sterren, het maximaal haalbare. De TUA-bachelor ontving daarmee voor het elfde achtereenvolgende jaar het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Leuk feitje: vorig jaar kreeg onze bachelor exact dezelfde score van 89 punten.

Alle reden om dankbaar te zijn voor deze mooie uitkomst!

Nieuwe Apeldoornse Studie verschenen: De vroegchristelijke uitleg van Filippenzen 2: 6-11

24 november 2022

Vorige week gepresenteerd, nu beschikbaar in de webshop: De vroegchristelijke uitleg van Filippenzen 2: 6-11 bezien vanuit de historische context en belicht vanuit de eerste eeuwen (door prof. dr. M.A. van Willigen).

Het werk van RESILIENCE in de voorbereidende fase

10 november 2022

RESILIENCE, de Research Infrastructure (RI) waar de TUA onderdeel van is, is in juni van dit jaar gestart met de voorbereidende fase (2022-2026). Deze voorbereidende fase is een beslissende fase, waarin duidelijk moet worden of de rechtsvorm van een ERIC (European Research Infrastructure Consortium) in 2026 daadwerkelijk van start kan gaan, en welke landen en instellingen lid en partner zullen zijn.