Home

Actueel

TUA-bachelor bovenaan in ranglijst Keuzegids

24 november 2022

De TUA-bachelor staat met 89 punten bovenaan in de ranglijst Theologie en religiewetenschappen van de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2023. Op alle vijf onderzochte onderdelen (Inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding loopbaan en sfeer) oordeelde de Keuzegids met ++. Dit leverde onze bachelor een score op van 5 sterren, het maximaal haalbare. De TUA-bachelor ontving daarmee voor het elfde achtereenvolgende jaar het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Leuk feitje: vorig jaar kreeg onze bachelor exact dezelfde score van 89 punten.

Alle reden om dankbaar te zijn voor deze mooie uitkomst!

Nieuwe Apeldoornse Studie verschenen: De vroegchristelijke uitleg van Filippenzen 2: 6-11

24 november 2022

Vorige week gepresenteerd, nu beschikbaar in de webshop: De vroegchristelijke uitleg van Filippenzen 2: 6-11 bezien vanuit de historische context en belicht vanuit de eerste eeuwen (door prof. dr. M.A. van Willigen).

Het werk van RESILIENCE in de voorbereidende fase

10 november 2022

RESILIENCE, de Research Infrastructure (RI) waar de TUA onderdeel van is, is in juni van dit jaar gestart met de voorbereidende fase (2022-2026). Deze voorbereidende fase is een beslissende fase, waarin duidelijk moet worden of de rechtsvorm van een ERIC (European Research Infrastructure Consortium) in 2026 daadwerkelijk van start kan gaan, en welke landen en instellingen lid en partner zullen zijn. 

Blog: PhD-begeleiding on the spot, TUA op bezoek in gastvrij India en Nepal

2 november 2022

Hoogleraar Christelijke pedagogiek prof. dr. A. de Muynck is terug van zijn studiereis naar India en Nepal. Naast het bezoek aan diversie projecten en instituten was hij ook keynote-spreker op een conferentie en had hij gelegenheid om begeleidingsgesprekken te voeren met doctorsgraadstudenten in hun eigen context. Over het laatste gaat deze blog.

TUA sluit samenwerkingsovereenkomst met Fscire (Bologna)

17 oktober 2022

Op 14 oktober 2022 is in Bologna (Italië) een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de Fondazione per le scienze religiose (Fscire) en de Theologische Universiteit Apeldoorn. Namens de TUA werd dit zogenaamde Memorandum of Understanding (MoU) getekend door rector prof. dr. H.J. Selderhuis. Namens Fscire ondertekende dr. Francesca Cadeddu, directeur onderzoek.

Vacatures Beleidsmedewerker Onderwijs en Beleidsmedewerker Onderzoek

13 oktober 2022

We zijn op zoek naar een Beleidsmedewerker Ondderwijs en een Beleidsmedewerker Onderzoek. 

TUA organiseert voor derde maal Week van de Vroege Kerk

6 oktober 2022

Van 14-18 november 2022 organiseren we voor het derde jaar op rij de Week van de Vroege Kerk. Het thema van deze week is 'Christus als de Goede Herder in de exegese van de Vroege Kerk'.