Home

Actueel

Beroepbaarstelling

17 december 2020

Het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in zijn vergadering van woensdag 16 december 2020 be­roepbaar werden gesteld:

Geslaagden

16 december 2020

Vanmorgen zijn geslaagd voor het master-examen: J.R. (Sjors) Bulten en W.J. (Willem Jan) van de Velde.

ReCePP start blog en trapt af met symposium

15 december 2020

De coronacrisis maakt ons pijnlijk duidelijk dat epidemieën en pandemieën ook in de westerse wereld geen verleden tijd zijn. Juist in deze onzekere tijd ontvangen wij onderwijs, correctie en troost uit de Schrift, maar ook uit geschriften uit het verleden, waaronder de puriteinse en piëtistische traditie.

Startsymposium ReCePP gaat online door

10 december 2020

Het startsymposium van het op 7 januari 2020 opgerichte Research Center Puritanism and Piety (ReCePP) krijgt in verband met de coronamaatregelen een online invulling. 

Decembernummer Connect verschenen

3 december 2020

Deze week ontvangen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect, een themanummer over de TUA-bibliotheek. 

TUA-bachelor bovenaan in Keuzegids

26 november 2020

In de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2021 heeft de TUA met een beoordeling van 81 punten voor het 9e jaar op rij het predicaat ‘topopleiding’ ontvangen.

Nieuw in de webshop: Jeremia, profeet van oordeel en hoop

12 november 2020

In de serie Apeldoornse Studies is het 77e deel verschenen: Jeremia, profeet van oordeel en hoop

Ontwikkelgesprek onderwijsvisitatie

2 november 2020

In 2019 zijn de bachelor- en 3-jarige masteropleiding van de TUA in het kader van de externe accreditatie gevisiteerd door een panel van onafhankelijke deskundigen.

TUA organiseert Week van de Vroege Kerk

12 oktober 2020

In wie vonden de christenen van het eerste uur hun troost en houvast? In Christus, de Zoon van God, in God de Vader en in de Heilige Geest! Dit leidde voor deze gelovigen tot aanbidding, maar ook tot het besef dat we Gods gaven met elkaar moeten delen en deze niet voor onszelf moeten houden. God schenkt ons alle zegeningen. We ontvangen die van Hem. Dat belijdt de Vroege Kerk en dit leidt tot lofprijzing. In het houvast van de Vroege Kerk kunnen ook wij, in onze tijd, in onze maatschappij, ons houvast vinden.

Uitslag admissie-examens (deel 2)

8 oktober 2020

Het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in de vergadering van 7 oktober via het admissie-examen toegelaten zijn tot de studie voor het ambt van predikant in de Chr. Ger. Kerken: