Home

Actueel

Uitslag admissie- en proponentsexamens

18 juni 2024

Het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn maakt met grote dankbaarheid aan de kerken bekend dat tijdens de op 12,13 en 17 juni gehouden admissie-examens drie broeders tot de studie voor het ambt van predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken zijn toegelaten. 

Aanvragen preekbeurten studenten

18 juni 2024

In het kader van de regeling voor proponenten (admissiale studenten met preekconsent) kunnen deze studenten voorgaan in alle gemeenten van de CGK. Vanuit de TUA en de studenten wordt het bijzonder gewaardeerd wanneer vanuit de volle breedte van de kerken preekbeurten bij de pretor worden aangevraagd. Preekbeurten voor de periode zondag 2 februari 2025 tot en met zondag 29 juni 2025 kunnen vanaf nu bij de pretor worden aangevraagd. 

Bestuursverslag 2023 online beschikbaar

18 juni 2024

Het Bestuursverslag is gepubliceerd op de website. Hierin staat een terugblik op het achterliggende kalenderjaar 2023.

Blog: Reformierte Sommeruniversität over ,,Wir, hier, jetzt – bekennen dies!”

13 juni 2024

Velen van ons zijn bekend met de gereformeerde belijdenisgeschriften. Ze worden zondags behandeld of men gebruikt ze tijdens de catechese, maar in welke context zijn ze ontstaan? En wat is nu kenmerkend aan díe belijdenissen? En hoe staan gereformeerden eigenlijk tegenover belijden? 

Instellingsplan 2024-2029

27 mei 2024

Theologie voor het leven. Dat is de naam van het instellingsplan waar de afgelopen maanden aan geschreven is. In dit instellingsplan wordt over de periode 2024-2029 beschreven wat onze plannen en ambities zijn. De kernwaarden van waaruit de TUA werkt, zijn bezieling, betrouwbaarheid, binding en brongerichtheid. Vanuit deze vier kernwaarden voeren we onze missie, visie en ambities uit.

Samenwerkingsovereenkomst TUA met IBSTE Barcelona

13 mei 2024

Op 26 april 2024 werd een samenwerkingsovereenkomst (Memorandum of Understanding) ondertekend tussen de TUA en de Facultat Internacional de Teologia (IBSTE) in Castelldefels (Barcelona).

Blog: Ben jij misschien een Mariken? - En wie jou dan kan helpen

30 april 2024

Het is al best lang geleden dat ik zelf in de collegebanken zat. Al jaren werk ik op de TUA, maar ik heb hier gek genoeg nog nooit een college bijgewoond. Toen collega dr. Niels den Hertog me hartelijk uitnodigde om te gast te zijn bij zijn college ‘Mariken, Martinus en wij’, was ik direct enthousiast. Naast mijn studie Nederlandse taal en cultuur volgde ik (in Utrecht) uit interesse een heel aantal bijvakken theologie, en het leuke is dat in het college van dr. Den Hertog deze twee interesses bij elkaar komen.

Blog: Mijn bezoek aan de Banner of Truth-conferentie

25 april 2024

Maandagmorgen 15 april om 4:45 uur stapten we in de auto richting Calais, om vanaf daar over te varen naar Dover, Engeland, voor de Banner of Truth-conferentie. Na een overvaart in stormachtig weer kwamen we aan en konden we noordwaarts doorrijden naar de locatie van de conferentie, Yarnfield. Eenmaal aangekomen konden we direct aanschuiven bij een heerlijk verzorgde maaltijd, iets waar wij tijdens de rest van de conferentie in de ochtend, middag en avond steeds van konden genieten.