Home

Actueel

Prof. dr. W. van 't Spijker overleden

26 juli 2021

Als Theologische Universiteit van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland hebben we met ontroering kennis genomen van het overlijden van prof. dr. W. van ’t Spijker.

Levensbeschouwelijke educatieve alliantie opgericht

13 juli 2021

Drie christelijke hogescholen gaan samen met vijf universiteiten, waaronder de TUA, de krachten bundelen voor de aanpak van het lerarentekort en het flexibeler maken van lerarenopleidingen. Het gaat om de hogescholen Viaa, CHE en Driestar educatief en de universiteiten Wageningen University, Universiteit Utrecht, Theologische Universiteit Apeldoorn, Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek. Samen vormen zij de Educatieve Levensbeschouwelijke Alliantie (ELA). De VU gaat participeren met haar onderzoek vanuit de faculteit Religie en Theologie.

RESILIENCE op de ESFRI Roadmap 2021

1 juli 2021

Op 30 juni 2021 heeft het ESFRI-Forum het consortium RESILIENCE, waar de Theologische Universiteit Apeldoorn deel van uitmaakt, opgenomen in de Research Infrastructure Roadmap 2021. Dit betekent dat RESILIENCE een plaats krijgt in de Europese strategische onderzoeksinfrastructuren en dat het kan werken aan de verdere ontwikkeling van een onderzoeksinfrastructuur voor religiewetenschappen.

NSE: TUA heeft zeer tevreden studenten

23 juni 2021

Begin 2021 is de Nationale Studenten Enquête weer afgenomen, ook onder TUA-studenten. De uitslag laat weer mooie cijfers zien: ruim 93% van onze studenten is zo tevreden over zijn of haar ervaringen dat ze weer opnieuw voor hun studie theologie aan de TUA zouden kiezen.

Uitslag admissie-examens

22 juni 2021

Het curatorium van de Theologische Universiteit Apeldoorn maakt met dankbaarheid bekend dat tijdens de op 18 en 21 juni 2021 gehouden admissie-examens tot de studie voor het ambt van predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken zijn toegelaten:

Nabestellen: video én boek symposium 'Passie voor psalmzang'

17 juni 2021

Hebt u op 16 juni 2021 het symposium Passie voor psalmzang en de muzikale boekpresentatie van Ons psalmboek van dr. Jaco van der Knijff gemist? Geen nood, u kunt alsnog de links ontvangen waarmee u de bijeenkomsten kunt bekijken

Blog: Een gereedschapskist voor godsdienstonderwijs, in de kerk en op school

15 juni 2021

Een gereedschapskist met tools voor onderwijs in de kerk (en elders). Dat is wat docent catechetiek drs. L. Snoek ontwikkelde in coronatijd. Interesse? Nodig hem uit, en de gereedschapskist komt met hem mee!

Leerstoel Christelijke Pedagogiek van Driestar naar TUA

9 juni 2021

Het College van Bestuur van Driestar educatief (DE) heeft in 2016 een leerstoel ‘Christelijke pedagogiek’ opgericht en deze als bijzondere leerstoel ondergebracht bij de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Per 1 september 2021 zal dit een reguliere leerstoel aan de TUA worden.

Onderwerpen nieuw seizoen Vormingscursus bekend; aanmelding van start

27 mei 2021

Iedereen die geïnteresseerd is in theologische onderwerpen, ongeacht leeftijd of vooropleiding, kan zich aanmelden voor de vormingscursus. Het programma voor seizoen 2021-2022 is bekend.