Actueel

NSE: TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

28 mei 2024

NSE: TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

In de vandaag gepubliceerde uitslag van de Nationale Studenten Enquête 2024 staat de TUA er weer goed op. Zo beoordelen onze studenten de sfeer op de TUA evenals vorig jaar met 4,8 (op een schaal van 1 tot 5). De vraag of ze zich thuis voelen op de TUA krijgt dan ook een hoge score (4,7). Studenten voelen zich veilig om zichzelf te zijn (4,7).

Op bijna alle onderzochte deelitems (46 van de 50) scoort de TUA significant hoger dan het landelijk gemiddelde, en nergens lager dan dat landelijk gemiddelde. Een greep uit de studentoordelen: studenten voelen zich geïnspireerd door hun theologiestudie (4,8), ze vinden de docenten inhoudelijk deskundig (4,8), goed bereikbaar (4,7) en waarderen hun betrokkenheid bij de studenten met een 4,7. Ook de studiebegeleiding scoort hoog met een 4,6. Bij de vraag of onze studenten nogmaals voor hun studie zouden kiezen, is de score 4,6. Eenzelfde score krijgt het onderdeel ‘betrokkenheid en contact’.

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een jaarlijks, landelijk onderzoek, waarvoor studenten uitgenodigd worden een oordeel te geven over hun opleiding en hogeschool of universiteit. Aan de NSE deden TUA-studenten mee van zowel de bachelor als de beide masters.