Home

Actueel

Aanmelding admissie-examens

5 februari 2021

Aanmelding admissie-examens

Van donderdag 17 tot dinsdag 22 juni 2021 wordt D.V. aan de Theologische Universi­teit Apeldoorn het admissie-examen gehou­den, bestemd voor hen die predikant willen worden in de Christelijke Gereformeerde Kerken.

Verlening preekconsent

4 februari 2021

Verlening preekconsent

Het curatorium van de Theologische Universiteit Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in zijn vergadering van 3 februari 2021 preekconsent is verleend aan student J. (Jelis) Verschoof.

Nieuws van ReCePP

26 januari 2021

Nieuws van ReCePP

Startsymposium over À Brakel terugkijken - 4 maart 2021 boekpresentatie 'Soliloquium' - Nieuw ReCePP-blog

Geslaagd

22 januari 2021

Geslaagd

Vandaag is geslaagd voor de master:
J.P. (Jaco) van Rossum. Zijn scriptie had als titel ‘Het laatste van Job. Een evaluatief onderzoek naar de waardering van Jobs klacht bij Johannes Calvijn en Søren Kierkegaard, toegespitst op hun theologische interpretatie van Job 42’.
Jaco ontving het predicaat cum laude. 

TUA organiseert Ambrosius Congres

20 januari 2021

TUA organiseert Ambrosius Congres

Van 6 tot en met 8 mei 2021 organiseert de Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en de TUA een Ambrosius-congres in Apeldoorn.

Dit eenmalige en unieke congres is geheel gewijd aan de kerkvader Ambrosius. Ambrosius' preken brachten Augustinus tot bekering. Iedereen die meer wil weten over Ambrosius, Augustinus en wat zij hebben geschreven, kan dit congres bijwonen. Meer dan 15 Ambrosius-specialisten laten hun licht over deze kerkvader schijnen. U kunt dit unieke congres gewoon thuis volgen via livestream. Ook is er plaats voor 15 deelnemers op locatie (afhankelijk van de in mei geldende coronamaatregelen). Het congres wordt in Nederland en in het Nederlands gehouden.

RMU vestigt leerstoel aan TUA

15 januari 2021

Dominee Zondag is benoemd als bijzonder hoogleraar 'Kerk, Recht en Samenleving aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). De RMU en de TUA stellen de leerstoel met omvang 0,2 fte samen in. Mr. dr. W.A. Zondag was voordat hij predikant werd jarenlang werkzaam als hoogleraar arbeidsrecht aan de RU Groningen.

Beroepbaarstelling

17 december 2020

Het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in zijn vergadering van woensdag 16 december 2020 be­roepbaar werden gesteld:

Geslaagden

16 december 2020

Vanmorgen zijn geslaagd voor het master-examen: J.R. (Sjors) Bulten en W.J. (Willem Jan) van de Velde.

ReCePP start blog en trapt af met symposium

15 december 2020

De coronacrisis maakt ons pijnlijk duidelijk dat epidemieën en pandemieën ook in de westerse wereld geen verleden tijd zijn. Juist in deze onzekere tijd ontvangen wij onderwijs, correctie en troost uit de Schrift, maar ook uit geschriften uit het verleden, waaronder de puriteinse en piëtistische traditie.

Startsymposium ReCePP gaat online door

10 december 2020

Het startsymposium van het op 7 januari 2020 opgerichte Research Center Puritanism and Piety (ReCePP) krijgt in verband met de coronamaatregelen een online invulling.