Actueel

TUA sluit samenwerkingsovereenkomst met Fscire (Bologna)

17 oktober 2022

TUA sluit samenwerkingsovereenkomst met Fscire (Bologna)

Op 14 oktober 2022 is in Bologna (Italië) een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de Fondazione per le scienze religiose (Fscire) en de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). Namens de TUA werd dit zogenaamde Memorandum of Understanding (MoU) getekend door rector prof. dr. H.J. Selderhuis. Namens Fscire ondertekende dr. Francesca Cadeddu, directeur onderzoek.

Fscire is een internationaal gerenommeerd instituut waar onderzoek plaatsvindt op het gebied van theologie en religiewetenschappen, met bijzondere aandacht voor de geschiedenis van christendom, jodendom en islam. De samenwerking betreft met name uitwisseling van docenten en onderzoekers. Fscire wil gebruikmaken van onze deskundigheid op het gebied van reformatie en puritanisme, terwijl de TUA voordeel heeft van de rijke collectie en het grote netwerk van Fscire.

TUA-rector prof. Selderhuis: ‘Ik ben blij dat de jarenlange samenwerking met Fscire nu nog meer inhoud kan krijgen.’

In het verleden zijn eerder MoU’s gesloten met North-West University, Potchefstroom, Zuid-Afrika (2005), Westminster Theological Seminary, Philadelphia, USA (2014), Chongshin University, Seoul, Zuid-Korea (2015), Evangelical-Reformed Seminary (STTRII) in Jakarta, Indonesië (2017), Calvin Theological Seminary in Grand Rapids, USA (2017) en Hapdong Theological Seminary (HTS) (2019).

Foto: Prof. Selderhuis en dr. Cadeddu ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.