Home

Actueel

TUA organiseert Ambrosius Congres

20 januari 2021

TUA organiseert Ambrosius Congres

Van 6 tot en met 8 mei 2021 organiseert de Stichting Bijbeluitleg Vroege Kerk in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en de TUA een Ambrosius-congres in Apeldoorn.

Dit eenmalige en unieke congres is geheel gewijd aan de kerkvader Ambrosius. Ambrosius' preken brachten Augustinus tot bekering. Iedereen die meer wil weten over Ambrosius, Augustinus en wat zij hebben geschreven, kan dit congres bijwonen. Meer dan 15 Ambrosius-specialisten laten hun licht over deze kerkvader schijnen. U kunt dit unieke congres gewoon thuis volgen via livestream. Ook is er plaats voor 15 deelnemers op locatie (afhankelijk van de in mei geldende coronamaatregelen). Het congres wordt in Nederland en in het Nederlands gehouden.

RMU vestigt leerstoel aan TUA

15 januari 2021

Dominee Zondag is benoemd als bijzonder hoogleraar 'Kerk, Recht en Samenleving aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA). De RMU en de TUA stellen de leerstoel met omvang 0,2 fte samen in. Mr. dr. W.A. Zondag was voordat hij predikant werd jarenlang werkzaam als hoogleraar arbeidsrecht aan de RU Groningen.

Beroepbaarstelling

17 december 2020

Het curatorium van de Theologische Universiteit te Apeldoorn maakt aan de kerken bekend dat in zijn vergadering van woensdag 16 december 2020 be­roepbaar werden gesteld:

Geslaagden

16 december 2020

Vanmorgen zijn geslaagd voor het master-examen: J.R. (Sjors) Bulten en W.J. (Willem Jan) van de Velde.

ReCePP start blog en trapt af met symposium

15 december 2020

De coronacrisis maakt ons pijnlijk duidelijk dat epidemieën en pandemieën ook in de westerse wereld geen verleden tijd zijn. Juist in deze onzekere tijd ontvangen wij onderwijs, correctie en troost uit de Schrift, maar ook uit geschriften uit het verleden, waaronder de puriteinse en piëtistische traditie.

Startsymposium ReCePP gaat online door

10 december 2020

Het startsymposium van het op 7 januari 2020 opgerichte Research Center Puritanism and Piety (ReCePP) krijgt in verband met de coronamaatregelen een online invulling. 

Decembernummer Connect verschenen

3 december 2020

Deze week ontvangen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect, een themanummer over de TUA-bibliotheek. 

TUA-bachelor bovenaan in Keuzegids

26 november 2020

In de vandaag verschenen Keuzegids Universiteiten 2021 heeft de TUA met een beoordeling van 81 punten voor het 9e jaar op rij het predicaat ‘topopleiding’ ontvangen.

Nieuw in de webshop: Jeremia, profeet van oordeel en hoop

12 november 2020

In de serie Apeldoornse Studies is het 77e deel verschenen: Jeremia, profeet van oordeel en hoop

Ontwikkelgesprek onderwijsvisitatie

2 november 2020

In 2019 zijn de bachelor- en 3-jarige masteropleiding van de TUA in het kader van de externe accreditatie gevisiteerd door een panel van onafhankelijke deskundigen.