Home

Actueel

Benoemingen hoogleraar en universitair hoofddocenten

12 maart 2024

In haar vergadering van 13 september 2023 heeft de generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland per 1 maart 2024 een aantal benoemingen gedaan aan de TUA onder voorwaarde van het tot tevredenheid van het college van bestuur afronden van een tenure track. 

Nieuwe onderzoekers aangesteld

1 maart 2024

Aan de TUA zijn in de achterliggende maanden een heel aantal zogenaamde geassocieerde onderzoekers verbonden aan de diverse onderzoeksgroepen. Zij worden aangezocht vanwege een bepaalde expertise, versterken de onderzoeksgroepen en dragen met hun eigen onderzoek ook bij aan de onderzoeksresultaten van de TUA.

Blog: Twee dagen bijeen rondom het thema ‘macht’

8 februari 2024

Macht: een woord dat veel associaties oproept en waaraan dus de nodige colleges gewijd kunnen worden. En dat hebben we dan ook gedaan tijdens de afgelopen integratiecolleges. Tijdens deze jaarlijks op de TUA terugkerende dagen benaderen we één thema vanuit de vele disciplines die de theologie rijk is. En dit jaar was het thema dus ‘macht’. 

Blog: Prof. Kater in Jakarta: ‘Preek de persoon van Christus meer dan de principes van de christelijke levenswijze’

5 februari 2024

In het kader van onze samenwerkingsovereenkomst (MoU) met het International Reformed Evangelical Seminary (IRES) in Jakarta bracht ik van 15 tot 26 januari een bezoek aan deze instelling waarmee we al verschillende jaren een relatie hebben. Het bezoek stond in het teken van de wederzijdse relatie en de nadere invulling ervan én het geven van een vierdaagse zogenaamde intensive course voor de studenten van deze opleiding. 

Aanvragen preekbeurten studenten

23 januari 2024

In het kader van de regeling voor proponenten (admissiale studenten met preekconsent) kunnen deze studenten voorgaan in alle gemeenten van de CGK. Vanuit de TUA en de studenten wordt het bijzonder gewaardeerd wanneer vanuit de volle breedte van de kerken preekbeurten bij de pretor worden aangevraagd.

Blog: Zweten in Zwartsluis tijdens de onderzoekstweedaagse

18 januari 2024

Zet een kleine twintig man - inderdaad, het vrouwelijk element ontbrak - twee dagen bij elkaar om te brainstormen over de toekomst van het TUA-onderzoek. Dat levert heel wat op aan inzichten, gezamenlijkheid en gezelligheid. En soms werd er ook gewoon gezweet.

Vacature: ambtelijk secretaris Raad van Toezicht

9 januari 2024

De Raad van Toezicht van de Theologische Universiteit Apeldoorn is per direct op zoek naar een ambtelijk secretaris (m/v).

Decembernummer TUA Connect verschenen

12 december 2023

Deze week ontvangen CGK-leden en andere relaties van de TUA het decembernummer van TUA Connect.