Actueel

Blog: Geen crisis op de TUA-ambassadeursdag

18 april 2019

Geen crisis op de TUA-ambassadeursdag

Rond de tijd dat de magnolia met een van de mooiste bloesems van Gods schepping in bloei staat, wordt de TUA-ambassadeursdag gehouden. Schitterend hoe die bomen er rond het Wilheminapark elk jaar weer bij staan. Op zaterdag 6 april was het (voor de vijfde keer) weer zover.  Gastheer Wim Hanekamp leidde ons door de ochtend. Bij de opening stond het Kruis centraal. We spraken daarna over het nieuwe instellingsplan. Laurens Snoek sprak vervolgens met ons over de invulling van de catechese in de gemeente, en de ondersteuning die daarbij geboden kan worden vanuit de TUA.

Bijna 125 jaar geleden startte de theologische opleiding van onze kerken in een pand in de binnenstad van Den Haag. In september wordt dit D.V. herdacht en gevierd tijdens een jubileumdag, en de ambassadeurs werden ingelicht over de plannen voor deze dag.

Mede naar aanleiding van de recente inleiding die professor Selderhuis onlangs hield op de ambtsdragersconferentie over ‘Crisis in de CGK’ werd voorafgaand aan de afsluitende lunch geïnventariseerd hoe deze toespraak gevallen is in de kerken. De aanwezige ambassadeurs noemden reacties die varieerden van algehele instemming, neutraliteit tot ‘de “pauzeknop”  wordt al zo lang ingedrukt’.

Maar hoe dan ook, van crisis onder de TUA-ambassadeurs was geen sprake. We blijven ons inzetten voor onze TUA!

Geen crisis, wel crucifix. Met elkaar bezongen we onder andere de kern van het Evangelie:

‘k Klem mij daarom aan Golgotha’s kruis,
tot de Heer komt en met Hem het loon.
Als die grote dag aanbreekt
en Hij ons dat kruis
dan verwisselt voor d’eeuwigheidskroon.

Kees Prins, TUA-ambassadeur CGK Den Haag