Actueel

Blog: Mijn eerste dag op de TUA smaakte naar meer

24 september 2019

'Mijn eerste dag op de TUA smaakte naar meer'

We hadden er natuurlijk al weken, zo niet maanden naar uitgekeken, en op donderdag 22 augustus was het dan eindelijk zover: de introductiedag voor de nieuwe studenten van de TUA!

In de kantine werden we verwelkomd met koffie (zonder gebak) door enkele medewerkers en een aantal studenten. De preses van studentenvereniging PFSAR hield een gloedvol welkomstwoord en samen met een aantal andere studenten wist ze ons meer te vertellen over het studeren aan de TUA en hoe geweldig dat is.  Dat het ook heel bijzonder is om hier theologie te studeren vertelde ons prof. dr. M.J. Kater; onder zijn leiding namen we deel aan de Laudatio, waarin hij ons voorging vanuit Kolossenzen 1 vers 18: wij denken om te dienen, opdat Hij in alles, in ons denken, in ons onderzoeken en in ons studeren de eerste zal zijn!

Na de Laudatio was er weer koffie (nu met gebak!) waarna een aantal studenten een rondleiding verzorgde door de gebouwen en hun krochten en ons inleidde in de geheimen van het dagelijkse leven op de universiteit.

In groepjes waren we uitgenodigd voor de lunch in verschillende studentenhuizen, waar niet alleen kennis werd gemaakt met elkaar, maar (in geval van mijn groepje) ook met een van de hoogtepunten van de Apeldoornse studentenkeuken: de hamburger!

Een van de hoogtepunten van de introductiedag was het prachtige introductiecollege van dr. M.C. Mulder over het Evangelie naar Johannes. Het begint in de hemel, bij God. Ons laten meenemen in die genadige beweging die van God komt en naar Hem terugkeert, dat is het doel van de theologie. Dit soort colleges smaakt naar meer!

Aldus geïnspireerd werden we ter afsluiting onthaald op een gezellige (borrelvrije) borrel op de Areopagus (studentenzolder) door leden van PFSAR. Zij hoopten natuurlijk op een vruchtbare oogst na al hun inspanningen om deze dag voor ons succesvol te maken. In hoeverre die oogst naar tevredenheid was, is me nog niet bekend. Mij werd in ieder geval verzekerd dat ook degenen die geen lid zouden worden van de vereniging, al zouden ze veel moois missen, de warmte van de TUA-gemeenschap niet zouden hoeven te ontberen. Alsof we daar na deze dag nog aan zouden twijfelen!

Jan Willem van Panhuis, eerstejaarsstudent