Actueel

Blog 'Tour de Hap: eten, gesprekken en gezelligheid'

10 februari 2020

Tour de Hap: eten, gesprekken en gezelligheid

De donderdagavonden zijn voor ons bijzonder rijk, daar het de avonden zijn van onze studentenvereniging P.F.S.A.R. Maar een paar weken geleden hadden we een donderdagavond die nog buitengewoner en mooier was: het was namelijk Tour de Hap! Dit zorgt wellicht voor vraagtekens. Tour de Hap? Wat mag dat zijn?

Stelt u zich eens even voor. Het is 23 Januari, eind van de middag. In diverse Apeldoornse (studenten)huizen verzamelen zich amicae amicique. Is er iets van spanning te proeven? Iets van blijde verwachting? We zien dat er eten is meegebracht. Er wordt gekookt, en bepaald niet op oppervlakkige wijze. Ach nee, er wordt uitgebreid gekookt. In verschillende gangen zelfs. Voor de studenten zelf? Ook. Maar toch vooral voor hun gasten. Dat zijn namelijk de docenten, hoogleraren en het andere personeel van de TUA. Hoe verwonderlijk!

Dat is Tour de Hap!

En nu vraagt u zich vast af hoe dat was. Een logische vraag. En om die te beantwoorden: het was groots. Er waren mooie en goede gesprekken, er was veel gezelligheid, er kwamen soms prachtige anekdotes voorbij. Het samenzijn was kortom erg fijn. Dat onze hoogleraren, docenten en anderen die ons in onze studie ondersteunen te gast zijn in studentenhuizen, verdient wat mij betreft ontzettend veel respect en komt de verhoudingen beslist ten goede.

Nadat ieder ‘huis’ drie verschillende groepen te eten gekregen had, vond de afsluiting plaats op de Areopagus, de TUA-zolder die de vaste stek is van onze studentenvereniging. En met het vermelden van die afsluiting is ook de afsluiting van dit blog aanstaande. Ik kan enkel hopen dat deze prachtige traditie volgend jaar een vervolg krijgt en nodig daarbij elke (toekomstige) TUA-student uit toe te treden tot P.F.S.A.R. om onder andere dit met ons mee te maken!

Ludo Hartog, bachelorstudent