Actueel

Call for Applications voor RESILIENCE TNA Fellowships 2024-2025

18 maart 2024

Call for Applications voor RESILIENCE TNA Fellowships 2024-2025

RESILIENCE, de Europese interdisciplinaire onderzoeksinfrastructuur ten dienste van de studie van religie, lanceert haar derde 'call for applications' voor Transnational Access Fellowships. De call loopt van 15 maart tot 1 mei 2024. Gebruikers krijgen directe, snelle en effectieve toegang tot de collecties van toonaangevende onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa, begeleid door experts op het vakgebied.

Gebruikers van de Transnational Access (TNA) fellowships krijgen directe en effectieve toegang, zowel fysiek als virtueel, tot de unieke collecties en expertise van toonaangevende onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa. Daarnaast garandeert een TNA verblijf snellere toegang tot bronnen, wat een effectiever gebruik van onderzoekstijd betekent. Elke gastinstelling biedt een plek om te werken en ondersteuning bij het navigeren door fysieke en digitale collecties, terwijl er ook lokaal op maat gemaakte reis- en accommodatietips worden gegeven, evenals extra voordelen voor de TNA-gebruiker die uniek zijn voor de instelling. Cruciaal is dat de TNA-gebruiker deskundige begeleiding krijgt van senior wetenschappers van de gastinstelling, wat waardevolle netwerkmogelijkheden toevoegt aan het onderzoeksbezoek.

TNA Hosts

TNA-gastheren zijn de coördinator van RESILIENCE FSCIRE (Bologna, IT), Archivio Generale Arcivescovile di Bologna, AAB (IT), Bar-Ilan University (Ramat Gan, IL)*, Bektashi World Center (Tirana, AL), CIRCSE (Milaan, IT), J. A. Comenius Museum (Uherský Brod, CZ), KU Leuven (BE), mikado Bibliotheek (Aken, DE), Nieuwe Georgische Universiteit (Poti, GE), Sofia Universiteit "St. Kliment Ohridski" (BG), Theologische Universiteit Apeldoorn (NL), Universiteit van Ljubljana, Faculteit Theologie (SI), Universiteit van Münster (DE), Universiteit van Sarajevo (BIH) en Volos Academie voor Theologische Studies (GR). Samen zorgen deze partners ervoor dat christendom, islam en joodse studies als onderzoeksgebieden vertegenwoordigd zijn.

Call for Applications

De call for applications loopt van 15 maart tot 1 mei 2024. Onderzoekers van alle carrièreniveaus kunnen een aanvraag indienen voor een kort onderzoeksbezoek aan de gastinstelling van hun keuze en onder de voorwaarden van die gastinstelling tijdens het academisch jaar 2024-2025.

Klik hier om de call te lezen.

* In de huidige omstandigheden en tot nader bericht kunnen we geen onderzoeksbezoeken aan de Bar-Ilan Universiteit faciliteren via het TNA-programma.