Actueel

Elsevier geeft TUA gouden medailles

5 oktober 2020

Elsevier geeft TUA gouden medailles

Eind vorige week verscheen Elsevier Beste Studies 2020. Weekblad Elsevier heeft in een vergelijkend onderzoek het Nederlands hoger onderwijs onder de loep genomen. De TUA-bachelor en –master eindigden daarbij allebei op de eerste plaats in de categorie ‘theologie’. Omdat onze opleidingen al minstens drie jaar bij de top horen, kregen ze allebei een gouden medaille toegekend.

Elsevier keek met name naar de tevredenheid van de studenten. Het percentage tevreden tot zeer tevreden TUA-studenten is voor de bachelor 93%. Dit betreft een gemiddelde. Over onze docenten is 100% van de bachelorstudenten tevreden tot zeer tevreden. Ook de organisatie en communicatie komen goed uit de bus: 96% is hierover tevreden tot zeer tevreden. De inrichting van de bachelor theologie krijgt een score van 97%, de toetsing 96% en het onderwijs 90%. Het laagst scoorden de faciliteiten, maar altijd nog met een (zeer)tevredenheidspercentage van 81%.

Ook onze master verscheen op de eerste plaats en werd daarbij voorzien van eveneens een gouden medaille. 100% van de masterstudenten op de TUA is tevreden tot zeer tevreden over zowel de inrichting van de opleiding als over de toetsing. 98% van hen is tevreden tot zeer tevreden over de docenten en de organisatie en communicatie. Het onderwijs en de faciliteiten scoorden achtereenvolgens 88% en 76%. Gemiddeld voor alle onderzochte aspecten is 93% van onze masterstudenten tevreden tot zeer tevreden.

Bekijk en vergelijk zelf onze opleidingen via deze link

Hieronder is in één oogopslag het oordeel over achtereenvolgens de bachelor en de master te zien: