Actueel

Terugblik jubileumdag '125 jaar TUA'

12 september 2019

Terugblik jubileumdag '125 jaar TUA'

Gisteren vond de viering van het 125-jarig jubileum van onze universiteit plaats. We kijken dankbaar terug op een goede dag. Een impressie. (foto's door Wouter Muskee).

Ontvangst met koffie en gebak.

Elke bezoeker kon twee workshops kiezen.

De kerk was volledig gevuld.

Opening van de morgenbijeenkomst door de rector.

De TUA-cantorij onder leiding van Hanna Rijken luisterde de bijeenkomst op met prachtige bijdrages. Een filmfragment is hier te bekijken.

Een van de workshops. Oud-student Willem van 't Spijker, zendingsconsulent in de Christelijke Gereformeerde Kerken, vertelt over zijn studietijd aan de TUA en zijn werk nu.

Overhandiging door ir. W.J. A. Hanekamp, voorzitter college van bestuur, van het eerste exemplaar van het jubileumboek 'Denken om te dienen. 125 jaar Theologische Universiteit Apeldoorn', aan mw. D. Westerink-Visser, trouw bijwoonster van de preekcolleges van de TUA-studenten. Het boek, samengesteld door dr. Niels van Driel, is voor 12,50 euro te verkrijgen.

Feestelijke lunch.

Pedel M. Rozema leidt de hoogleraren binnen aan het begin van het middagprogramma, de opening van het academisch jaar 2019-2020.

Prof. dr. A. van de Beek hield een rede onder de titel 'Gereformeerd - bevrijdend en gevaarlijk'. De rede is na te lezen op de website van het Reformatorisch Dagblad.

Prof. dr. H.J. Selderhuis sprak de fata academica uit. De webversie hiervan is hier in te zien.