Actueel

Geslaagde OERTOER; opbrengst 12.000 euro

9 juli 2018

OERTOER brengt 12.000 euro op voor theologische faculteit Aix-en-Provence

Studenten en medewerkers van de TUA stonden vrijdag 6 juli 2018 fietsend stil bij de ontstaansgeschiedenis van de Christelijke Gereformeerde Kerken. De sponsorfietstocht (OERTOER) vertrok in Zierikzee en ging via Noordeloos naar Teuge: de drie eerste CGK-gemeentes, die 125 jaar geleden ontstonden. Met de tocht (230 kilometer!) werd een bedrag van +/- 12.000 euro opgehaald.
 

In Zierikzee werden we hartelijk ontvangen met een Chinees buffet.

Na een overnachting bij gastgezinnen stond er een heerlijk ontbijt voor ons klaar.

De vierde CGK-gemeente liet zich niet onbetuigd en was ’s nachts om 3.00 uur al met een delegatie vertrokken om bij de start aanwezig te kunnen zijn. Daarbij overhandigden ze een prachtig bedrag.

Met een goed gevulde maag is de ploeg klaar voor de start. Samen met dhr. P. Raven (TUA-ambassadeur van Zierikzee) en de koster en zijn zoon.

De ploeg in actie.

De eerste tussenstop was bij de CGK in Zwijndrecht.

Aanmoediging langs de route.

Op weg naar Noordeloos.

Vlak voor Noordeloos, toe aan een etenspauze.

In Noordeloos werden we hartelijk ontvangen met een heerlijke maaltijd en zelfs voor elke deelnemer een pakketje met streekproducten. Zo konden we de tocht weer vervolgen.

In Ede stonden een stapel pannenkoeken en andere versnaperingen voor ons klaar. Óp naar de laatste etappe.

Vlak voor aankomst bij de TUA vloog de fietsenkar in brand en moest de brandweer er aan te pas komen.

Aankomst bij de TUA. Na 230 kilometer onder de warme zon bereikte de volledige groep veilig en wel de universiteit. Klasse!

Getekend door Jan Willem Klaassen te Ermelo.

Hartelijk dank aan iedereen die deze tocht, en de prachtige opbrengst, mogelijk heeft gemaakt. De ontvangst in de kerken langs de route, de inzet van ambassadeurs, de betrokkenheid bij de organisatie, de hartelijke ontmoetingen langs te route, de giften die voor de Faculté Jean Calvin in Aix-en-Provence binnen bleven stromen: het was ronduit hartverwarmend.

Onze sponsors waren: