Actueel

Geslaagden, beroepbaarstellingen en verleende preekconsenten

3 september 2019

Geslaagden, beroepbaarstellingen en verleende preekconsenten

Op 30 augustus 2019 is het masterexamen met goed gevolg afgelegd door:

- N.H. (Nick) de Graaf. Zijn scriptie had als titel ‘Mens, ken uzelf! Een analyse van Augustijnse noties in Oliver O’Donovans concept “zelfliefde” ’. Nick ontving het predicaat ‘cum laude’.

Op 2 september 2019 slaagden voor het masterexamen:

- A.J. (Albert-Jan) Dorst. Zijn scriptie had als titel ‘ “Persoon, kracht, extensie”. Een evaluatief onderzoek naar het spreken over de Heilige Geest als kracht en als persoon bij John Owen en Jan Veenhof aan de hand van de ruach JHWH in het Oude Testament’.
- A.J. (Arjan) Droger. Zijn scriptie had als titel ‘Jeruzalem, Jeruzalem. Een onderzoek naar de betekenis van de heilige stad in Lucas en Handelingen’.
- R. (Remco) de Jong. Zijn scriptie had als titel ‘Die hier bedrukt met tranen zaait. Een onderzoek naar de relatie biografie en pastorale theologie bij John Bunyan, Ralph en Ebenezer Erskine en Samuël Rutherford’.
- A. (Albert) Veuger. Zijn scriptie had als titel ‘Geerhardus Vos en zijn bijdrage aan de gereformeerde theologie in Amerika. Tekst en context van Vos’ colleges over natuurlijke theologie’.
- G. (Bart) van Vliet. Zijn scriptie had als titel ‘Ondenkbaar ver weg & onvoorstelbaar dichtbij. Een praktisch-theologisch onderzoek naar de verhouding tussen een klassiek-gereformeerde visie op het kennen van God en de wijze waarop christelijke gereformeerde jongeren spreken over het kennen van God’.

Het curatorium heeft op 2 september 2019 beroepbaar gesteld:

- A.J. (Albert-Jan) Dorst
- A.J. (Arjan) Droger
- R. (Remco) de Jong
- J. (Jeroen) van Limbeek
- A. (Albert) Veuger
- G. (Bart) van Vliet

In deze vergadering werd preekconsent verleend aan de volgende studenten:

- J.R. (Sjors) Bulten
- W.P. (William) de Hek
- W.J. Willem Jan) van de Velde

De beroepbaar gestelde broeders. V.l.n.r.: A.J. (Arjan) Droger, A. (Albert) Veuger, J. (Jeroen) van Limbeek, R. (Remco) de Jong, G. (Bart) van Vliet en A.J. (Albert-Jan) Dorst.