Actueel

Training Toolbox ReIReS gereed

3 juni 2019

Training Toolbox ReIReS gereed

De TUA is partner in het Europese onderzoeksprogramma ReIReS, wat staat voor Research Infrastructure on Religious Studies. Onze universiteit is binnen dit project, dat ondersteund wordt door de EU, verantwoordelijk voor de training van wetenschappers in de omgang met digitale bronnen en ontwikkelt daartoe cursussen die aan verschillende Europese universiteiten worden gegeven. In dit kader is nu een Training Toolbox ontwikkeld, die klaar is voor gebruik door de partners die betrokken zijn bij het ReIReS-trainingsprogramma. Het bevat o.a. een reeks van didactische en praktische tools die gebruikt kunnen worden door de organisatoren en opleiders van toekomstige trainingen en cursussen. Ook zit er een beschrijving in van instrumenten voor het werken met kritische edities van documenten en van het gebruiken en hergebruiken van deze documenten.

De tools zijn verzameld door auteurs van alle ReIReS-partners, en is daarmee een mooi resultaat van de gezamenlijke onderzoeksactiviteiten binnen ReIReS.

De Training Toolbox bevat de resultaten van de workshop die, georganiseerd door de TUA, werd gehouden aan de Fondazione per le Scienze Religiose Giovanni XXIII in Bologna, van 24 tot 28 februari 2019.

Foto: Workshop in Bologna