Actueel

TUA start nieuwe master: gereformeerd, praktisch, toegankelijk

25 september 2020

TUA start nieuwe master: gereformeerd, praktisch, toegankelijk 

Voor iedereen die altijd al op academisch niveau iets heeft willen doen met theologie, heeft de TUA goed nieuws: in september 2021 start de master ‘Herbronning Gereformeerde Theologie’ / ‘Living Reformed Theology’. De master van 60 EC kan in deeltijd of voltijd gevolgd worden, en heeft een unieke insteek.

De master is interdisciplinair opgezet. De verschillende theologische disciplines, zoals Oude Testament en praktische theologie, worden met elkaar in contact gebracht. Maar ook de huidige of beoogde (beroeps)praktijk van de deelnemende studenten wordt geactiveerd. De leervraag van de student is leidend. Dat kan een praktische of meer theoretische vraag zijn.

Het begint allemaal met een inleidende module over het hart van de gereformeerde theologie, waarna keuzemodules volgen: over christelijk leiderschap, Bijbellezen in de 21e eeuw, en vrijheid, recht en gerechtigheid.

Om toegelaten te worden tot de master, is minimaal een WO-bachelor nodig; niet noodzakelijk een theologische bachelor.

Prof. dr. A. Huijgen, dean van de master Herbronning Gereformeerde Theologie: “Deze master is ontworpen voor studenten die in korte tijd een diepteboring in de gereformeerde theologie willen doen. We hebben het beste wat de TUA te bieden heeft, samengebracht in een interdisciplinair programma. Bijbel, theologie, geschiedenis en beroepspraktijken worden met elkaar in gesprek gebracht.”

Klik hier voor meer informatie over deze master 

Zie ook deze flyer.