Actueel

TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

31 mei 2022

TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

In de vandaag gepubliceerde uitslag van de Nationale Studenten Enquête 2022 staat de TUA er weer goed op. Onze studenten beoordelen de sfeer op de TUA met 4,92 (op een schaal van 1 tot 5). De vraag of ze zich thuis voelen op de TUA krijgt dan ook een hoge score (4,86).

Op bijna alle onderzochte deelitems scoort de TUA significant hoger dan het landelijk gemiddelde, en nergens lager dan dat landelijk gemiddelde. Een greep uit de studentoordelen: de studiebegeleiding wordt gewaardeerd met 4,81, de tevredenheid over de opleiding in het algemeen krijgt een 4,65 en op de vraag of ze nogmaals voor hun studie zouden kiezen, is de score 4,56. De informatievoorziening krijgt een 4,55, de docenten een 4,70 en specifiek gevraagd naar de betrokkenheid die de studenten van hun docenten ervaren, antwoorden zij gemiddeld met een 4,87. Ook voelen studenten zich veilig om zichzelf te zijn op de TUA (4,75).

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een jaarlijks, landelijk onderzoek, waarvoor studenten uitgenodigd worden een oordeel te geven over hun opleiding en hogeschool of universiteit. We zijn als TUA dankbaar voor de goede resultaten en blijven continu werken aan de kwaliteit van het onderwijs.