Actueel

NSE: TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

1 juni 2023

NSE: TUA-studenten zeer tevreden over hun studie

In de gisteren gepubliceerde uitslag van de Nationale Studenten Enquête 2023 staat de TUA er weer goed op. Zo beoordelen onze studenten de sfeer op de TUA met 4,8 (op een schaal van 1 tot 5). De vraag of ze zich thuis voelen op de TUA krijgt dan ook een hoge score (4,7). Studenten voelen zich veilig om zichzelf te zijn (4,7).

Op bijna alle onderzochte deelitems scoort de TUA significant hoger dan het landelijk gemiddelde, en nergens lager dan dat landelijk gemiddelde. Een greep uit de studentoordelen: de studiebegeleiding wordt gewaardeerd met 4,7, de tevredenheid over de opleiding in het algemeen krijgt een 4,6, de inhoud van de opleiding krijgt ook een 4,6 en op de vraag of ze nogmaals voor hun studie zouden kiezen, is de score 4,4. De docenten krijgen een 4,5 (hierbij gaat het onder andere om hun betrokkenheid, deskundigheid en begeleiding), en eenzelfde score krijgt het onderdeel ‘betrokkenheid en contact’.

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een jaarlijks, landelijk onderzoek, waarvoor studenten uitgenodigd worden een oordeel te geven over hun opleiding en hogeschool of universiteit. Aan de NSE deden TUA-studenten mee van zowel de bachelor als de beide masters. We zijn als TUA dankbaar voor de goede resultaten en blijven continu werken aan de kwaliteit van het onderwijs.