Actueel

TUA tekent samenwerkingsovereenkomst met All Nations London

19 juni 2023

TUA tekent samenwerkingsovereenkomst met All Nations London

De TUA heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met All Nations Christian College (ANCC) in Londen. Het ANCC is een hogeschool waar mannen en vrouwen getraind en toegerust worden voor de zending in een multiculturele wereld.

Namens de TUA was dr. J. van ’t Spijker aanwezig om de overeenkomst te ondertekenen. ‘Als missioloog van de TUA ben ik echt geweldig blij met deze stap, die het mogelijk maakt dat er uitwisseling plaats kan vinden tussen de TUA en het ANCC. Momenteel ben ik met elf studenten daar en ze genieten, maar vooral: ze raken onder de indruk van de grootheid van God die blijkt in de volle breedte van de zending. Het inspireert en raakt ze en het daagt uit om stil te staan bij de plek die God aan ons geeft in de uitwerking van zijn heilsplan (missio Dei). Net als vorig jaar blijkt het bezoek aan All Nations een geweldige impuls voor de bewustwording dat God mensen roept en inschakelt in het werk in zijn Koninkrijk.’

TUA-rector prof. Kater: ‘Een MoU als inspiratiebron. Prachtig als jonge mensen daar oog krijgen voor het werk van God over de hele wereld. Als TUA sluiten we een dergelijke overeenkomst vooral af met het oog op de verdere theologische doordenking van vraagstukken op het terrein van zending en evangelisatie.’

In het verleden zijn eerder MoU’s gesloten met North-West University, Potchefstroom, Zuid-Afrika (2005), Westminster Theological Seminary, Philadelphia, USA (2014), Chongshin University, Seoul, Zuid-Korea (2015), Evangelical-Reformed Seminary (STTRII) in Jakarta, Indonesië (2017), Calvin Theological Seminary in Grand Rapids, USA (2017), Hapdong Theological Seminary (HTS) (2019), Fscire, Bologna, Italië (2022) en NLA University College, Noorwegen (2023).

Foto: Dr. V.J. Samkutty (interim directeur) namens het ANCC en dr. J. van ’t Spijker (docent missiologie) namens de TUA schudden elkaar de hand na ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.