Actueel

TUA tekent samenwerkingsovereenkomst met NLA Noorwegen

24 april 2023

TUA tekent samenwerkingsovereenkomst met NLA Noorwegen

De TUA heeft eind maart een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met NLA University College in Noorwegen. Dit is een Lutherse Universiteit met campussen in Oslo, Bergen en Kristiansand. NLA heeft onder andere een faculteit theologie en een grote lerarenopleiding. De samenwerking is tot stand gekomen vanwege de contacten die prof. De Muynck via Driestar hogeschool had met deze instelling. Voor een groot ontwikkelingsproject in Nepal heeft NLA aan de TUA gevraagd PhD-studenten uit dat land te begeleiden, samen met supervisoren van deze instelling. Dit vanwege de expertise bij de leerstoel Christelijke pedagogiek aan de TUA. In verband daarmee heeft men prof. De Muynck officieel benoemd als hoogleraar pedagogiek bij NLA.

TUA-rector prof. Kater: ‘We zijn dankbaar dat de unieke leerstoel Christelijke pedagogiek aan de TUA zo ook van betekenis kan zijn met het oog op de vorming van christelijke pedagogen in Nepal.’

In het verleden zijn eerder MoU’s gesloten met North-West University, Potchefstroom, Zuid-Afrika (2005), Westminster Theological Seminary, Philadelphia, USA (2014), Chongshin University, Seoul, Zuid-Korea (2015), Evangelical-Reformed Seminary (STTRII) in Jakarta, Indonesië (2017), Calvin Theological Seminary in Grand Rapids, USA (2017), Hapdong Theological Seminary (HTS) (2019) en Fscire, Bologna, Italië (2022).

De MoU werd met een handdruk bekrachtigd (links rector Sjigbørn Sødal en rechts prof. dr. Bram de Muynck).