Actueel

Twee promovendi benoemd

3 mei 2018

Twee promovendi benoemd

Vanaf 1 april is de TUA twee promovendi rijker. Het betreft mevr. Tineke Boele-Noort  en dhr. Arjan van den Os, die beiden voor 0,5 fte zijn aangenomen voor een periode van maximaal zes jaar.

Boele-Noort volgde na haar bachelor aan de TUA de algemene theologiemaster aan de Theologische Universiteit Kampen.  In de aanvullende studie in Apeldoorn hield zij zich met kerkrecht bezig en in dat vak gaat zij nu ook verder. Haar onderzoek aan de TUA richt zich op het onderwerp ‘De toepassing van de kerkelijke tucht in de kerk van de 21e eeuw’. Promotor is prof. dr. Herman J. Selderhuis.

Van den Os studeerde eind 2017 af bij dr. M.C. Mulder met een scriptie over de betekenis van wraak in het Nieuwe Testament. In zijn promotieonderzoek zet hij het onderzoek naar dat thema voort onder de titel ‘De wraak van God in het Nieuwe Testament’. Promotor is prof. dr. Eric Peels. Van den Os nam onlangs een beroep als parttime predikant aan naar de Christelijke Gereformeerde Kerk te Spijkenisse en hoopt zo promotieonderzoek en predikantschap te verbinden.