Actueel

Uitnodiging tot inschrijving: Transnational Access Fellowships

15 mei 2023

Uitnodiging tot inschrijving: Transnational Access Fellowships

RESILIENCE, de Europese onderzoeksinfrastructuur voor religiestudies, lanceert haar tweede uitnodiging tot het inschrijven voor Transnational Access Fellowships. De inschrijvingstermijn loopt van 15 mei tot 1 juli 2023. Gebruikers krijgen directe, snelle en effectieve toegang tot de collecties van toonaangevende onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa, onder begeleiding van deskundigen op dit gebied.

Gebruikers van de Transnational Access (TNA) fellowships krijgen directe en effectieve toegang, zowel fysiek als virtueel, tot de unieke collecties en expertise van toonaangevende onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa. Bovendien garandeert een TNA-verblijf een snellere toegang tot bronnen, wat een effectiever gebruik van onderzoekstijd betekent. Elke gastinstelling biedt een werkplek en ondersteuning bij het navigeren door fysieke en digitale collecties, terwijl ze ook lokaal aangepaste reis- en accommodatietips geeft, evenals extra voordelen voor de TNA-gebruiker die uniek zijn voor de instelling. Cruciaal is dat de TNA-gebruiker deskundige begeleiding krijgt van senior wetenschappers van de gastinstelling, waardoor waardevolle netwerkmogelijkheden aan het onderzoeksbezoek worden toegevoegd.

TNA-Hosts

TNA-Hosts zijn de coördinator van RESILIENCE FSCIRE (Bologna, IT), Bar-Ilan University (Tel Aviv, IL), Bektashi World Center (Tirana, AL), CIRCSE (Milaan, IT), KU Leuven (BE), mikado Library (Aachen, DE), New Georgian University (Poti, GE), Sofia University "St. Kliment Ohridski" (BG), Theologische Universiteit Apeldoorn (NL), University of Ljubljana, Faculty of Theology (SI), University of Münster (DE), University of Sarajevo (BIH), Volos Academy for Theological Studies (GR). Samen zorgen deze partners ervoor dat het christendom, de islam en joodse studies als onderzoeksgebieden vertegenwoordigd zijn.

Uitnodiging tot inschrijving

De huidige inschrijvingstermijn loopt van 15 mei tot 1 juli 2023. Wetenschappers van alle carrièreniveaus kunnen een aanvraag indienen voor een kort onderzoeksbezoek aan de gastinstelling van hun keuze en op de voorwaarden van die gastinstelling tijdens het academisch jaar 2023-2024. Klik hier om de uitnodiging te lezen.