Actueel

Vacature docent Bijbels Hebreeuws

8 maart 2023

Vacature docent Bijbels Hebreeuws

De Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA) gaat uit van de Christelijke Gereformeerde Kerken. We zetten ons in voor de ontwikkeling van de gereformeerde theologiebeoefening onder de slogan ‘Denken om te dienen’. ‘Denken’ staat voor onderwijs op bachelor-, master- en PhD-niveau en voor wetenschappelijk theologisch onderzoek met specialisaties in Bijbelwetenschap en historische theologie. ‘Dienen’ willen wij daarmee wetenschap, kerk en samenleving. Zo leidt de TUA mensen op die in en buiten de kerk inzetbaar zijn.

Vanwege uitbreiding van het team zijn wij op zoek naar een nieuwe collega.

Docent Bijbels Hebreeuws (0,4 fte)

Verantwoordelijkheden

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderwijs van het Bijbels Hebreeuws aan de bachelorstudenten. Daarnaast word je betrokken bij inleidende modules over (de wereld van) het Oude Testament. Onderwijs van het Hebreeuws en Aramees in de masterfase behoort tot de mogelijkheden. Je geeft dit onderwijs vorm op een wijze die efficiënt is, studenten motiveert en rekening houdt met hun individuele kwaliteiten.

Functie-eisen

  • Grondige kennis van het Bijbels Hebreeuws (in zijn taalkundige context) en van recente ontwikkelingen op dit vakgebied, blijkend uit een afgeronde master Hebreeuws of aanpalende opleiding.
  • Bewezen kwaliteiten op het gebied van onderwijs.
  • Academisch werk- en denkniveau.

Je bent

  • meelevend lid van een kerk in de gereformeerde gezindte;
  • iemand die gericht is op kwaliteit, zorgvuldig werkt, initiatief neemt en openstaat voor feedback en goed functioneert in teamverband.

Wij bieden

  • Een aantrekkelijke baan in een werkomgeving met betrokken collega’s en studenten.
  • Een salariëring die past bij je ervaring en opleiding (schaal 10 of 11 cao Nederlandse universiteiten).
  • Een tijdelijke benoeming (ingaand medio augustus 2023), met mogelijkheden tot verlenging.

Vragen

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen? Neem dan contact op met de huidige docent Hebreeuws, dr. Henk de Waard, tel. 06-27229597.

Reageren

Wil je reageren naar aanleiding van deze vacature, stuur ons dan vóór 15 april een motivatiebrief met je cv. Je mag deze sturen naar ajdorst@tua.nl.

De gesprekken zullen worden gevoerd op dinsdag 25 april (middag).