Actueel

Nieuws van ReCePP

26 januari 2021

Nieuws van ReCePP

Startsymposium over À Brakel terugkijken

Vrijdag 22 januari 2021 werd het startsymposium gehouden van het Research Center Puritanism and Piety (ReCePP). Onderwerp hiervan was ‘Wilhelmus à Brakel van 1700-2020, van Nederland tot Azië’. Er kan worden teruggekeken op een geslaagde ochtend met veel belangstelling. Een opname van de conferentie is terug te kijken via deze link.

4 maart boekpresentatie 'Soliloquium'

Op D.V. 4 maart 2021 organiseert het ReCePP, samen met het Titus Brandsma Instituut, de online presentatie van het boek 'Soliloquium. Een mystieke oefening in verlangen'. Soliloquium, dat in 1628 geschreven is door Willem Teellinck, is opnieuw vertaald door Thom Mertens en ingeleid door Herman Westerink. Meer informatie over deze bijeenkomst treft u aan in de agenda.

Nieuw ReCePP-blog

Zo eens in de twee maanden verschijnt er een blog waarin het ReCePP u laat delen in het onderzoek naar puritanisme, nadere reformatie en piëtisme. Deze blog is een samenwerking tussen ReCePP en de Stichting Studie Nadere Reformatie (SSNR). Deze week is een nieuw blog geplaatst, over Jonathan Edwards, geschreven door prof. dr. W. van Vlastuin. Het blog is te lezen op https://puritanismblog.wordpress.com/blog/