Actueel

ReCePP start blog en trapt af met symposium

15 december 2020

ReCePP start blog en trapt af met symposium

De coronacrisis maakt ons pijnlijk duidelijk dat epidemieën en pandemieën ook in de westerse wereld geen verleden tijd zijn. Juist in deze onzekere tijd ontvangen wij onderwijs, correctie en troost uit de Schrift, maar ook uit geschriften uit het verleden, waaronder de puriteinse en piëtistische traditie.

Leren van puriteinen en andere vromen, dat is één van de doelen van de blog van het Research Center Puritanism and Piety (ReCePP). Verder laten de bijdragen u delen in nieuwe onderzoeksvondsten. ReCepp lanceerde gisteren de eerste aflevering: een bijdrage van drs. ing. H. Koopman over 'Pastoraat tijdens de pest in Groningen rond 1650'. Deze is te lezen op https://puritanismblog.wordpress.com/blog/, waar u zich ook kunt aanmelden om nieuwe bijdragen direct in uw mailbox te ontvangen. Veel leesplezier!

Online startsymposium

Op D.V. 22 januari 2021 vindt het startsymposium plaats van ReCePP. Thema hiervan is ‘Wilhelmus à Brakel van 1700 tot 2020, van Nederland tot Azië’. Dit symposium zal via Zoom plaatsvinden. Zie voor meer informatie: https://www.tua.nl/nl/agenda/brakel. Welkom!