Actueel

Transnational Access (TNA) Programma van RESILIENCE nu geopend voor religiewetenschappers

19 mei 2022

Transnational Access (TNA) Programma van RESILIENCE nu geopend voor religiewetenschappers

RESILIENCE, de Europese onderzoekinfrastructuur voor religiewetenschappen, lanceert vandaag haar eerste service voor religiewetenschappers: het Transnational Access (TNA) Programma. Gebruikers van dit programma krijgen directe, snelle en effectieve toegang tot de collecties van zeven vooraanstaande onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa, onder begeleiding van deskundigen op het vakgebied.

Transnational Access is de eerste service die RESILIENCE aanbiedt aan religiewetenschappers. Gebruikers van dit programma krijgen directe en effectieve toegang, zowel fysiek als virtueel, tot de unieke collecties en tot de expertise van zeven vooraanstaande onderzoeksinstellingen en universiteiten in Europa. Bovendien betekent een TNA-verblijf voor de gebruiker een snellere toegang tot bronnen, wat een effectiever gebruik van onderzoekstijd betekent. Elke gastinstelling biedt daartoe een werkplek, hulp bij het gebruik van de fysieke en digitale collecties, tips voor reis- en verblijf, en de unieke voordelen van de  instelling. Een belangrijk aspect is dat de TNA-gebruiker deskundige begeleiding krijgt van senior wetenschappers van de gastinstelling, waardoor waardevolle netwerkmogelijkheden ontstaan.

TNA-gastinstellingen

De huidige TNA-gastinstellingen zijn RESILIENCE-coördinator FSCIRE (IT), KU Leuven (BE), Theologische Universiteit Apeldoorn (NL), Universiteit van Sarajevo (BIH), Volos Academie voor Theologische Studies (GR), Westfälische Wilhelms-Universität Münster (DE) en Sofiiski Universitet Sveti Kliment Ohridski (BG). In de toekomst kunnen ook andere instellingen TNA-gastinstelling worden.

Call for Applications

De huidige Call for Applications is open van 16 mei tot 1 juli 2022. Onderzoekers kunnen een aanvraag indienen voor een onderzoeksverblijf van maximaal twee weken in het academisch jaar 2022-2023 aan de gastinstelling van hun keuze en onder de voorwaarden van die instelling. Lees hier de Call for Applications.

Prof. dr. H.J. Selderhuis, TUA-rector: “Dit programma geeft de TUA een prima gelegenheid buitenlandse wetenschappers te laten profiteren van de uitstekende voorzieningen aan het Wilhelminapark.”