Cantorij steunt 'Stalen kerk'

23 September 2013

Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) is initiatiefnemer van de actie Stalen Kerk. Daarmee wil zij aandacht vragen voor christenvervolging wereldwijd. Apeldoorn is op allerlei manieren betrokken bij deze actie en ook de TUA laat van zich horen middels een optreden door de cantorij.

Tijdens de actieweek van 14 t/m 19 oktober worden zes Nederlandse christenen, onder wie de Apeldoornse journalist Riekelt Pasterkamp, opgesloten in een zwaarbewaakte gevangenis in Roemenië. Het is dezelfde gevangenis waar Richard Wurmbrand – grondlegger van verschillende stichtingen tegen christenvervolging – zeven jaar lang gevangen heeft gezeten. Riekelt: 'Ik hoop hiermee bij te dragen aan de bekendheid van de positie van vervolgde christenen wereldwijd.'

Parallel aan de opsluiting worden tijdens de actieweek iedere avond activiteiten georganiseerd in een leegstaand bedrijfspand in Veenendaal, aan de Generatorstraat 15. Op zaterdag 19 oktober hoopt de cantorij van de TUA, onder leiding van Wouter Beinema, daar een optreden te verzorgen. Wouter: ‘We vinden het fijn om op deze manier Stalen Kerk te steunen. Wij gaan een bijzonder optreden verzorgen met veel interactie’. Stichting HVC hoopt dat veel christenen in Nederland van hun betrokkenheid bij de strijd tegen christenvervolging blijk geven door naar de activiteiten in Veenendaal te komen. Jan Bor, directeur van HVC: 'We organiseren concerten, een filmavond, een jongerenavond en een avond speciaal voor ondernemers. Er is ruimte voor ongeveer 1000 mensen in de loods. Deze is van alle gemakken voorzien, catering is al aanwezig vanaf 18.00 uur. Kom naar deze avonden en strijd mee tegen het lijden van de verdrukte christenen. Samen kunnen we ons inzetten tegen christenvervolging.' Family7, de landelijke televisiezender die uitzendt vanuit Apeldoorn, zendt elke avond om 20.00 uur het Stalen Kerk-journaal uit. Ook in de talkshow Café Tinto wordt dagelijks aandacht geschonken aan het thema christenvervolging. De actie is te volgen op www.stalenkerk.nl. Via deze website kunnen ook giften gegeven worden.
 

« Nieuwsarchief