Agenda

Symposium, boekpresentatie en inauguratie prof. dr. H. van den Belt

Symposium, boekpresentatie en inauguratie prof. dr. H. van den Belt

D.V. vrijdag 24 mei 2024 zal prof. dr. H. van den Belt zijn ambt aanvaarden als hoogleraar Systematische Theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Hij zal dit doen door het uitspreken van een inaugurele rede, getiteld:

‚Äč‘Fundament of bron? De Bijbel in de systematische theologie’

De samenkomst wordt gehouden in de Barnabaskerk (Canadalaan 25, 7316 BW Apeldoorn) en begint om 14.30 uur. Voorafgaand wordt van 11.00-14.00 uur in het gebouw van de Theologische Universiteit een symposium gehouden rondom het door prof. dr. Van den Belt geschreven boek ‘Geestspraak. Hoe we de Bijbel kunnen verstaan’.

Het College van Bestuur van de Theologische Universiteit Apeldoorn nodigt u uit de plechtigheid en het symposium bij te wonen. Na afloop is er een receptie en gelegenheid tot feliciteren in het gebouw van de Theologische Universiteit (Wilhelminapark 4, 7316 BT Apeldoorn).

Programma

11.00 uur Opening door de rector, prof. dr. M.J. (Maarten) Kater.

11.15-12.15 uur Eerste tafelronde

Lunch

13.00-14.00 uur Tweede tafelronde

Deelnemers tafelrondes: prof. dr. H. (Henk) van den Belt, A.J. (Adjan) Boogaard BA, J.D. (Jantine) Donker BA, L.T. (Tabitha) van Krimpen MA, ds. H. (Henk) Polinder, ds. J.A.W. (Jan) Verhoeven en prof. dr. A.W. (Arie) Zwiep. De tafelrondes en -gesprekken vinden plaats onder leiding van dr. C.C. (Niels) den Hertog.

14.30 uur Inaugurele oratie ‘Fundament of bron? De Bijbel in de systematische theologie’ in de Barnabaskerk.

15.30 uur Receptie in de Theologische Universiteit.

Het symposium is gratis bij te wonen. Let op: er is beperkt plaats. Graag vooraf aanmelden via registration@tua.nl. Aanmelden voor het bijwonen van de inauguratie is niet nodig.